„Все още има неяснота какви ще са последствията и ограниченията

...
„Все още има неяснота какви ще са последствията и ограниченията
Коментари Харесай

Безлов: ”Магнитски” може да изтрие до 50 процента от приходите на футболни клубове

„ Все още има неизясненост какви ще са следствията и рестриктивните мерки за фирмите, като да вземем за пример за спонсора на футболната Първа лига и на ЦСКА 1948, тъй като не е ясно какво тъкмо ще реши финансовото министерство. Проблемът е, че липсва специфичен закон, обвързван с тази обстановка. Но от опита на други страни в Европа се вижда, че постоянно обвързваните лица нямат особена виновност по тази причина, че са попаднали в тези описи “, изясни Безлов.

„ Проблемът е, че футболът в страната е доста мощно доминиран от хазартните компании. За мен е проблем и че една и съща компания спонсорира шампионата, а устоя и футболен клуб “, посочи той.

По мотив на " Левски " и обещанията на кандидат-собственика Джоузеф Диксън, Безлов съобщи: „ Много мътна обстановка! Хора, които следят " Левски " от вътрешната страна, са скептични. Ако вкара тези 5-6 милиона, които са от изключителна значимост за " Левски ", ще значи, че има някаква действителност в тази оферта. “ Каква е икономическата логичност да станеш притежател на футболен клуб в България? Това е проблем от 90-те години. Защото няма директна икономическа изгода, а се пробвате по този метод посредством политиката да получите стопански преимущества. Така беше с Михаил Чорни, Васил Божков, с Мултигруп, с Прамод Митал и " Кремиковци ", добавя Безлов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР