Все още е трудно да се твърди, че съставянето на

...
Все още е трудно да се твърди, че съставянето на
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Дори с подкрепата на ГЕРБ от ПП да съставят правителство на малцинството, то няма да е стабилно

Все още е мъчно да се твърди, че съставянето на държавно управление е несъмнено. Ситуацията стартира да се успокоява и последните процеси в политическия живот у нас приказват по-скоро за започване на разговор в Народното събрание.

Дори с поддръжката на ГЕРБ от " Продължаваме промяната " да сформират държавно управление на малцинството, то няма да е устойчиво, а подвластно от плаващи гласове. Най-вероятно е кабинет да се сформира с третия мандат.

Това разяснява пред Радио София политологът Светлин Тачев от " Галъп интернешънъл болкан ".

По думите му след срещата на партиите с най-вече представители в Народно събрание, ГЕРБ стартира да излиза от изолацията от последните 2 години, от конфликта " статукво-промяна ".

За третия мандат обаче има 3 разновидността, счита политологът – президентът да го даде на " Демократична България " – " най-диалогичната групировка " ; на Българска социалистическа партия – ръководена от Корнелия Нинова, тя в никакъв случай не съумя да сформира правителство; на най-малочислената парламентарно показана партия " Български напредък " – водачът Стефан Янев непрекъснато дава сигнали за подготвеност да направи всичко допустимо за сформиране на кабинет.

Тачев установи, че тематичните обединения от ден на ден се откриват в българския политически модел. Такива болшинства са все по-актуални в 48-ото Народно събрание.

За локалните избори през 2023 година явно ГЕРБ ще търси нови лица (Борисов е декларирал, че се е схванал Фандъкова да не е претендентът за столичен кмет).
Т.нар. градска десница обаче е добре да работи за обединяване и обща кандидатура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР