Все още е рано за прогнози в надпреварата за лидерския

...
Все още е рано за прогнози в надпреварата за лидерския
Коментари Харесай

Сунак не губи кураж от инерцията на Тръс

Все още е " рано " за прогнози в конкуренцията за лидерския пост в Консервативната партия на Англия, съобщи някогашният финансов министър Риши Сунак ден откакто изследване на публичното мнение сподели, че изостава от съперничката си Лиз Тръс с 34 пункта.
Риши Сунак
Управляващата Консервативна партия избира нов водач, откакто Джонсън беше заставен да разгласи оставката си, когато министрите всеобщо подадоха оставка от неговото държавно управление, базирайки се на поредност от кавги и неверни стъпки през последните 12 месеца.

Сунак, чиято оставка оказа помощ за рухването на Джонсън, и външният министър Тръс са двамата останали претенденти в надпреварата. Членовете на партията ще гласоподават по пощата през идващите няколко седмици, а спечелилият ще бъде разгласен на 5 септември.

" Все още е рано и чакам с неспокойствие да се срещна с още доста от вас през идващите седмици ", съобщи Сунак в туитър преди началото на акцията измежду членовете на ръководещата Консервативна партия.

Победителят в състезанието за водач на партията ще наследи парламентарното болшинство и затова ще стане министър-председател.

Проучване на публичното мнение сподели, че външният министър Тръс има преднина от 34 пункта пред Сунак измежду членовете на Консервативната партия, а 86 % от тях са декларирали пред социологическата организация YouGov, че са решили по какъв начин ще гласоподават.

Тръс претърпя първата огромна неточност в акцията си, когато беше принудена да се откаже от едно от най-ярките си обещания ден след оповестяването му, откакто получи отпор от сътрудниците си консерватори и опозиционните партии.

Тръс изложи проектите си за икономисване на милиарди лири годишно от държавните разноски в заричане, което съгласно съперниците ще изисква понижаване на заплатите на работещите в обществения бранш, в това число на медицинските сестри и учителите, отвън богатата югоизточна част на Англия.

Сунак се затрудняваше в конкуренцията, частично заради ролята си в оставката на Джонсън и поради досегашната си работа в държавното управление.

Като министър на финансите Сунак усили налозите, с цел да заплати за държавната помощ, предоставена по време на пандемията COVID-19, и да помогне на британците да субсидират възходящите сметки за сила. Това провокира рецензии от страна на доста деятели в партията с исторически ниски налози.

Сунак даде обещание да понижи налозите с течение на времето, с цел да избегне разпалването на инфлацията, само че Тръс съобщи, че ще работи неотложно, с цел да понижи данъчната тежест. /БГНЕС, Ройтерс
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР