Все още е рано за поздрави, но постепенно имаме подобрение.

...
Все още е рано за поздрави, но постепенно имаме подобрение.
Коментари Харесай

Красимир Стоев: Няма да преговаряме, метеоролозите излизат от БАН

Все още е рано за поздрави, само че последователно имаме усъвършенстване. Не става въпрос единствено за заплатите. Ще имаме едно непосредствено целево финансиране на института по метеорология и хидрология, сподели в предаването „ Денят онлайн ”, Красимир Стоев по отношение на настояването на метеоролозите да се отделят от Българска академия на науките и да преминат към Министерството на Образованието, написа " Канал 3 ".

Над 90 % от учените от института са „ за ” излизането от Българска академия на науките. Най-вероятно няма да останат хора там. Ние твърдим, че сносно се развиваме на фона на академията. Така ние ще можем да открием грешките си. Излизайки от Българска академия на науките, ще се увеличи качеството на работа ни и това ще се отрази и на заплатите, сподели още той.

„ Науката ще продължи да се развива даже да не е в Българска академия на науките, има и университети. В цялата ни история, ние сме били отвън Българска академия на науките, откакто от там не са съгласни с нито едно наше предложение, е по-добре да излезем отново. Бюджета ни ще бъде повишен, само че не считам, че това ще е в тежест на страната. Необходимият ни бюджет е 18 милиона, като над половината отиват за главните метеорологични центрове ”, безапелационен беше Красимир Стоев.  

„ Не съм участвал персонално на диалога в Министерски съвет, само че не считам, че 18 милиона е огромна сума. Не мога да кажа дали ни е дадено. За тази година са отпуснати малко над 8 милиона. Очакваме и двойно нарастване на заплатите. Не ме тормози, че Българска академия на науките ще се разпадне, тормози ме, че съвещанието е чак на 10 септември. Вече няма място за договаряния ”, съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР