Все още е рано да се коментира персонален състав на

...
Все още е рано да се коментира персонален състав на
Коментари Харесай

Новото правителство в имена - нищо не е официално, но е ясно, че се обсъжда

Все още е рано да се разяснява личен състав на вероятно бъдещо държавно управление. Това съобщи пред съпредседателят на Зелено придвижване Борислав Сандов. Припомняме, че дружно с Владислав Панев и занапред груповият орган на партията ще вземе решение какво следва.

Сандов разяснява тематиката откакто към този момент се появиха имена на министри в бъдещото държавно управление. Това стана поради обстоятелството, че един от водачите на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков непосредствено съобщи какво ще е!

потърси съпредседателя в оставка на Зелено придвижване, откакто се появи нечиста сделка, че той ще е вицепремиер и министър на екологията. " Коментират се разнообразни разновидности, само че преди да се подпише съдружно съглашение е нелогично да се разясняват имена на министри, изключително от възможни съдружни сътрудници на мандатоносителя ", показа Сандов.

Засега изцяло ясни и публично препоръчани като имена за новото държавно управление са:

Кирил Петков, за министър председател - номинацията на " Продължаваме промяната "

Асен Василев, вицепремиер и финансов министър - номинация на " Продължаваме промяната "

- номинация на " Продължаваме промяната ".

Акад. Николай Денков - на няколко пъти той изрази подготвеност да работи като министър на образованието в държавно управление, водено от Кирил Петков и Асен Василев.

Кои още?

За министър на превоза се спряга притежателят на " Еконт " Николай Събев. Последната му обява във Facebook е, че има негативен коронавирус тест - т.е. нищо общо с бъдещо държавно управление.

Даниел Лорер от " Продължаваме промяната " също е спряган за министър, само че портфолиото към момента е не е изцяло изяснено.

Конкретни нови имена за проф. Асена Сербезова , ръководител на Българския фармацевтичен съюз и Гроздан Караджов , който е част от " ИТН ", само че беше в Реформаторския блок като гражданска квота. Проф. Сербезова е спрягана за здравен министър, а Караджов - за районен министър. И двамата към този момент не са коментирали, само че търси тяхната позиция публично. Засега е неразбираемо ще вземе ли министерски пост Корнелия Нинова - съгласно в. " Сега ", нейното име е спрягано за вицепремиер и министър на държавните предприятия. Чуват се клюки, че Надежда Йорданова от " Демократична България " може да е идващият правосъден министър, а сегашният длъжностен министър председател Стефан Янев да стане министър на защитата.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР