Все още е рано да се каже дали държавата ще

...
Все още е рано да се каже дали държавата ще
Коментари Харесай

Дончев: Рано е да се каже дали държавата ще участва в сделката с ЧЕЗ

Все още е рано да се каже дали страната ще взе участие в договорката. Истината е, че в една сходна обстановка механизмите на страната да реагира са лимитирани, тъй като въпросът не е напълно в ръцете на българската страна. Не българската страна продава, дори и не българската страна купува. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

" Очакваме позицията на чешката страна, обстановка е доста деликатна, което прави нещата комплицирани. Едно сходно решение малко или доста е изключително, обвързвано с съответната обстановка ", добави още той.

В коментар за срещата с присъединяване на турския президент Реджеп Ердоган във Варна Дончев съобщи, че персонално не е участвал на срещата и няма по какъв начин да разяснява в дълбочина събитията.

" Имаше едно трепетно неспокойствие какво тъкмо се е случило, по какъв начин тъкмо сме се показали. Ако някой пита каква ни е работата по време на европредседателството – тъкмо това ни е работата ", сподели още той.

" Това е среща, на която България извършва отговорностите и уговорките си. Тук водещи са европейските въпроси. Както разбрахте са сложени въпроси и от двустранно естество ", напомни Дончев.

На въпрос дали министър председателят Борисов е попитал до каква степен се простират душевните граници на Реджеп Ердоган, Дончев отговори, че няма кристална топка, с която да гадае:

" Когато имам опция да приказвам с премиера, ще го попитам. "

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР