Все още е рано да бъде премахнато носенето на маски

...
Все още е рано да бъде премахнато носенето на маски
Коментари Харесай

Кунчев: Все още е рано да бъде премахнато носенето на маски на закрито

Все още е рано да бъде отстранено носенето на маски на закрито. Към момента това не се случва в нито една страна, като само се върви в посока за събаряне на маските на открити пространства. Това съобщи основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Според него, в случай че резултатите продължат да са такива, то ще има опция да бъдат отстранени още ограничения.

Към момента заболеваемостта у нас е паднала до 60 на 100 000.

„ Тези резултати ни дават една доста позитивна вероятност. Ако тези резултатите се задържат по този начин, то няма да има причина която и да е било страна да има искания към нас и да постанова ограничавания при пътешестване “, сподели Кунев.

Според него връщането на учениците в клас все още носи най-малък риск и цифрите демонстрират това.

„ Имаме забележителен спад, по този начин беше и предходната година по това време. Въпросът е да не стане като предходната година. Това, което се случи в Индия е извънредно съществено и би трябвало да бъдем деликатни “, съобщи Кунчев пред БТВ.

У нас не са засечени бразилски, африкански или индийски вариант на ковид.

Относно това дали НОЩ са допускали неточности при ръководството на рецесията, Кунчев съобщи, че е имало неточности, само че те са били допускани поради неяснотата и би трябвало да се проучват по отношение на времето, в което са взети.

Кунчев не се тормози от каквато и да е била проверка в НОЩ. Според него няма по какъв начин здравните и политически решения да не се преплитат от време на време. Той даде образец, че това се случва и в този момент със служебното държавно управление – с имунизирането на малолетни.

Той чака до дни ЕМА да разреши имунизация на деца над 12 години, а през есента и такава на над 6 годишни.

Той не вижда съображение да подаде оставка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР