Все още е невъзможно да се създаде дигитално подобие на

...
Все още е невъзможно да се създаде дигитално подобие на
Коментари Харесай

Samsung работи по дигитално копие на човешкия мозък


Все още е невероятно да се сътвори цифрово сходство на човешкото мислене
(снимка: CC0 Public Domain)

Инженери на Samsung дружно с учени от Х арвардския университет се пробват да основат човекоподобен изкуствен интелект . За задачата експертите създават нев роморфни чипове с опция за прекопирване в тях на човешки мозък като модел за обработка на информация .

Методът на Samsung разрешава „ прекопирване и слагане ” на карта на невроните на мозъка в 3D-невроморфни чипове. Използва се масив от наноелектроди, които имитират неврони и записват местата на техните съединения, както и силата на тези съединения.
още по тематиката
Впоследствие събраните данни могат да бъдат „ копирани и сложени ” в триизмерна мрежа от полупроводникова памет, излиза наяве от обява в.

Samsung гледа на създаването като на гражданска война в развиването на изкуствения разсъдък. Но към този момент към момента е невероятно да се сътвори цифрово сходство на човешкото мислене.

Тъй като мозъкът се състои от 100 милиона неврони, които обезпечават голям брой синаптични връзки, в неговото електронно копие ще са нужни от 100 милиона до няколко трилиона единици информация. А това значи, че компютърното устройство не може да работи с толкоз, колкото човешкият мозък.

В същото време се отбелязва, че в случай че концепциите на инженерите на Sasmung и учените отидат по-далеч, ще получим в действителност – от смарт телефони до коли, способни да вземат лични решения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР