Все още ДКЦ-тата в не са получили указания за изписване

...
Все още ДКЦ-тата в не са получили указания за изписване
Коментари Харесай

В ковид зоните не могат да изписват безплатни лекарства и болнични

Все още ДКЦ-тата в не са получили инструкции за изписване на безвъзмездни коронавирус медикаменти. Ковид зоната в 11 ДКЦ в София работи още от ноември месец.

" Продължаваме да работим, от ноември месец. По самодейност на кмета на София, коронавирус зоната съществува от ноември, ние работим от ноември досега по един и същи метод, т.е. нищо при нас не се е трансформирало ", изясни Татяна Евтимова - шеф на лечебното заведение, по Българска национална телевизия.

По думите ѝ медикаментите за коронавирус се насочват към персоналните лекари за изписване. Към този миг нищо не се е трансформирало - когато пациентът се окаже позитивен, се свързват с персоналния доктор и го насочват.

" До този миг не сме изписвали електронни предписания, защото систевмата по този начин е проведена, че единствено общопрактикуващите лекари могат да изпишат електронна рецепта ", съобщи Евтимова.

Тя изясни, че могат да се изписват болнични листове на всички други болни, само че не и на инфектирани с коронавирус, защото там е по-специфично - постанова се карантина от РЗИ, има контактни лица и тези действия се зизвърлшват посредством персоналните лекари.

За да получи пациент безвъзмездни медикаменти, първо би трябвало да бъде диагностициран с коронавирус зараза, след което ще бъде ориентиран към персоналния си доктор.

Ковид зоната работи от понеделник до петък от 08.00 до 17.00 ч.

" Имаме контакт с персоналните лекари, добра връзка, само че за жалост и доста други пациенти от други райнои, от други градове даже, доста е мъчно да се направи връзката на момента с персоналния доктор ", разяснява шефът на 11 ДКЦ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР