Все още българските пенсии са най-ниски в ЕС, но трябва

...
Все още българските пенсии са най-ниски в ЕС, но трябва
Коментари Харесай

Инфлацията няма да изяде пенсиите, убеден Румен Гечев

Все още българските пенсии са най-ниски в Европейски Съюз, само че би трябвало да се подхващат промени за преструктурирането и определянето на пенсиите съгласно българската рогозка, тъй че да се възвърне обществената правдивост. Това съобщи пред bTV депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

Той уточни, че а нарастването на пенсиите е по-високо. По тази причина съгласно него не би следвало инфлацията да " изяде " пенсиите при сегашната конюнктура.

Би било доста цинично да се твърди, че увеличавайки скандално ниските пенсии, това поражда инфлация, съобщи депутатът и добави, че тя се поражда от безразсъдно нарастване на паричната маса в послание и ниско равнище на произвеждане.

Според него пенсионната ни система е надълбоко несправедлива.
 Цинизмът и бюджетното обмисляне за 2022-а
Цинизмът и бюджетното обмисляне за 2022-а

Инфлацията се обрисува като главен проблем пред страната, жителите, бизнеса и държавното управление. А като човек, претърпял два държавни банкрута, Петър Илиев към този момент е безсрамник и от опит споделя, че инфлацията е нещо ужасно

" От една страна пораства минималната пенсия, която е скандално ниска, само че не пораства междинната пенсия. В резултат на това хора с по-дълъг трудов стаж, които са правили по-големи вноски, получават съвсем същите пенсии като хората, които са обезпечавани на минимума ", изясни Гечев и отсече, че това е извънредно незаслужено.

По тази причина Българска социалистическа партия желали смяна в метода на пресмятане на пенсията. Според аления народен представител би трябвало освен да се покачват пенсиите, само че и да се промени структурата на покачването, тъй че последователно да се възвърне обществената правдивост.

Той съобщи, че преструктурирането на бюджета може да се случи по отношение на възможен интернационален спор. Гечев разясни, че при подготвянето на бюджет всяка страна има и избрани запаси по отношение на вероятни естествени катаклизми и непредвидени условия.
 Гьоков: Работим върху разновидности за преизчисляване на пенсиите след 30 юни
Гьоков: Работим върху разновидности за преизчисляване на пенсиите след 30 юни

Целта е да се компенсира прекъсването на коронавирус добавката от 60 лева след юни

" Ние имаме фискален запас 9 милиарда, би трябвало да поддържаме 4,5 милиарда. Това е единият буфер, другият е буфер са запасите, с които разполага Министерството на финансите ", изясни той.

Според него възможен спор сред Украйна и Русия ще има тежко икономическо влияние върху цяла Европа и България. Тогава по негови думи ще имаме спомагателни проблеми с износа и възможни доставки на енергийни запаси.

Гечев обаче бе безапелационен, че ние няма по какъв начин и не би трябвало да реагираме краткосрочно с военни мерки. Той уточни, че н ито самолетите ни могат да станат повече, нито можем да купуваме нови подводници.
 Иван Нейков: Нужна е формула за обществената сфера
Иван Нейков: Нужна е формула за обществената сфера

Бюджет 2022 да не се възприема като финален...

Във военно отношение краткосрочно нищо не можем да променим , означи депутатът.

Според него спорът не е толкоз директно сред Русия и Украйна, колкото сред Съединени американски щати, Русия и Китай. Той е на мнение, че България не е застрашена, тъй като е членка на НАТО.

" Заплахата против България е опасност против целия блок. Никой до в този момент не твърди, че някой от някъде заплашва НАТО ", акцентира той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР