Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да

...
Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Президентът може да наложи вето на бюджета на Асен Василев, ако не го доозаптят

Все още Асен Василев не е озаптен. Надявам се да го доозаптят депутатите. Това разяснява пред Нова телевизия някогашният длъжностен министър на стопанската система и промишлеността, назначен от президента Радев, Никола Стоянов.

Като вярна стъпка той дефинира дейностите на бюджетната комисия в Народното събрание, която отхвърли по-екстравагантните хрумвания на Асен Василев в данъчното законодателство - като например т.нар. " донос-бонус "  и намаляването на тавана на кешовите разплащания.

" Има обаче към момента неща, които би трябвало да се създадат ", счита Стоянов. А кои са те -

Проблемите, които все още има България, се дължат точно на Асен Василев, направил бюджета и за предходната година, счита някогашният стопански министър.

" Инвестиционната програма няма да се случи, това е най-големият буфер. Планираният растеж от 3,5% - дай Боже, само че никой не чака това да се извърши. Много е мъчно да си подобен оптимист, няма такива огромни буфери ", не е оптимист Стоянов.

Засегната бе и тематиката с плануваното пласиране на държавна земеделска земя, което Асен Василев отхвърля и упрекна президента Румен Радев в разпространение на " подправени вести ", като съгласно Стоянов Василев " доста елегантно " заобиколил истината, казвайки, че такива доходи не били планувани за 2024 година, само че в същото време били заложени за по-следващата 2025 година. 

" Всички политици на висши длъжности са се заклели да пазят интереса на България и българските жители. И в случай че види нещо, което заплашва интереса на България и българските жители, може да реагира ", колеблив бе Стоянов на въпрос дали Радев ще изпълни заканата си да наложи вето върху закона за Бюджет 2024. Ако наложил обаче, щял да изложи ясни претекстове, като към този момент тогава топката ще е в полето на депутатите, които да решат дали да уважат въпросните претекстове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР