Все ми се иска да се случи прецедент, защото аз

...
Все ми се иска да се случи прецедент, защото аз
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Няма да има резултат от парламентарната комисия за Мартин Божанов и хидрата от прокурори и съдии

" Все ми се желае да се случи казус, тъй като аз до момента не съм видял резултат от такива парламентарни комисии ", разяснява някогашният началник на Националната разследваща работа Димо Гяуров за комисията, която депутатите ще основат, с цел да проверяват историята към убития Мартин Божанов, прочут под прякора " Нотариуса ".
 
Виждаме една голяма всеобхватна хидра, която е заразила системата и тук не приказвам единствено за прокуратурата, уверен съм, че и в съда има такива хора, които са част от нея, сподели Гаяуров. Може би е време за изключително законодателство - профилирана комисия отвън тази в Народното събрание. Трябва да се даде опция на профилирани комисии да имат достъп до всяка една информация, в това число и класифицирана. Още би трябвало и да се откри кои магистрати са ходели в клуба на Мартин Божанов-Нотариуса, изясни той.
 
Законът дава право да си промените името, в случай че то е опозоряващо. В Министерство на вътрешните работи не би трябвало да се изтрива информация за остарялото име. Ако някой си е сменил ЕГН-то, това не го чисти от системата на Министерство на вътрешните работи - това може да се случи с човек от вътрешната страна, разяснява още той във връзка замененото име на ЕГН на Нотариуса. Истината е, че народните представители нямат право на достъп до класическа оперативна информация, а в тази ситуация тъкмо това е нужно. Това ме навежда на мисълта, че има потребност от изключително законодателство - да се даде опция на профилирани комисии да имат достъп до всичката информация, предложи някогашният шеф на ДАР.
 
В Съединени американски щати има комисии, които са от определени парламентаристи - това са хора, тествани за достъп до класифицирана информация. Обикновено това са някогашни военни, министри и други, и те могат да вършат задълбочени следствия, сподели още той.
 
Само депутатите имат право на стикери от Народното събрание. Виждам ужасно доста стикери на Министерския съвет, на Министерство на вътрешните работи и министерствата върху коли. Има норма в закона, която не разрешава слагането на разнообразни стикери по стъклата. Тези стикери са годни единствено за паркингите на ведомствата.
 
В понеделник " Мис Силикон " Катрин Йорданова бе хваната да кара под въздействието на опиати и със стикер на Народното събрание върху предното стъкло на колата. По-късно от Народното събрание обясниха, че той е подправен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР