Всъщност сме изправени пред задачата да изградим един нов свят.

...
Всъщност сме изправени пред задачата да изградим един нов свят.
Коментари Харесай

Путин: Изправени сме пред задачата да изградим нов свят

Всъщност сме изправени пред задачата да изградим един нов свят. Това съобщи при започване на речта си съветският президент Владимир Путин на пленарната сесия на 20-ата годишна среща на Международния спорен клуб „ Валдай “.

Темата на срещата е „ Справедлива многополярност: по какъв начин да подсигуряваме сигурност и развиване за всички “.

Срещата на дискусионния клуб се организира в Сочи от 2 до 5 октомври. В работата му вземат участие 140 специалисти, политици, дипломати и икономисти от 42 страни от Африка, Евразия, Северна и Южна Америка.

" Украинската рецесия не е териториален спор, желая да подчертая това. Русия е най-голямата, най-голямата страна в света във връзка с територия. Ние нямаме ползи във връзка с завладяването на спомагателни територии. Все още разполагаме с Източен Сибир и Далечния изток, които би трябвало да изследваме и развиваме. Това не е териториален спор. И даже не става дума за определяне на районен геополитически баланс. Въпросът е доста по-широк и фундаментален: става дума за правилата, на които ще се основава новият международен ред ", съобщи Путин.

" Те се пробват да заменят интернационалното право с ред. Какъв ред? Въз основа на някакви правила. Какви правила? Какви са тези правила? Кой ги е измислил? Изобщо не го разбирам. Това са просто нелепости! Но точно това се пробват да внушат в съзнанието на милиони хора. Трябва да живеем по разпоредбите. Какви правила? ", сподели още съветският президент.

" И въобще, нашите западни сътрудници, изключително от Съединените щати, не слагат просто по този начин случайни правила. Но те също по този начин поучават – кой и по какъв начин би трябвало да ги съблюдава, кой и по какъв начин би трябвало да се държи като цяло. Като предписание това се прави и споделя в искрено хаплива форма. Това е същото проявяване на колониалното мислене. През цялото време чуваме: би трябвало, длъжни сте, съществено ви предизвестяваме. Кои сте вие, хора? Какво право имате да предупреждавате който и да било ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР