Всъщност големият проблем, според мен, в БСП е начинът, по

...
Всъщност големият проблем, според мен, в БСП е начинът, по
Коментари Харесай

Т. Буруджиева: Ако ръководството на БСП не разбере, че не е това начинът да бъде управлявана партията, ще си отиде рано

Всъщност огромният проблем, съгласно мен, в Българска социалистическа партия е методът, по който новото управление се пробва да ръководи тази партия, изтъкна  в ефира на " Хорозонт " политологът Татяна Буруджиева в коментар на процесите на вътрешно опълчване в социалистическата партия, които се демонстрираха на извършения неотдавна пленум. 

Всеки един нов водач на Българска социалистическа партия има своя метод, по който съумява да се наложи като престиж и като водач в Българска социалистическа партия, тъй като не е загадка, че водачите на Българска социалистическа партия (за разлика от множеството лидерски партии в България) не стават водачи, тъй като партията ги е приела като такива, а партията им дава късмет да станат водачи, сподели още Буруджиева, като добави:

И тъкмо, тъй като Българска социалистическа партия се управлява от групови органи за нея не е контузия един водач да се научи да бъде водач. И съгласно мен огромният проблем в новото управление е тъкмо в странният избор, който те направиха  - да управляват еднолично партията. Една групова партия, която в това се състои нейната мощ и нейната специфичност, доста мъчно ще одобри да бъде ръководена от медиите, по този начин на правилото на едноличната воля на нейния водач. Още повече, че Българска социалистическа партия исторически  е притеснително обременена от концепцията, че еднолична власт може да стартира да се постанова през нея - знаете, че тя е правоприемник на Българска комунистическа партия.

Наблюдаваме поредна стъпка да се наложи волята на няколко души над тази на самата партия , сподели още Буруджиева, допълвайки: 

И дори моето усещане не е, че има някаква сериозна, проведена единна или каквато и да било съпротива, както беше се провела тази съпротива против предходния водач Миков към Корнелия Нинова -  няма такова нещо. Според мен, каквото и да се реши оттук насетне, каквото и да реши конгреса, в случай че управлението на Българска социалистическа партия не направи заключения и не разбере, че не е това методът да бъде ръководена тази партия, аз мисля че по-скоро рано, в сравнение с късно то ще си отиде.

Според Буруджиева свикването на конгрес на Българска социалистическа партия също е обвързвано с въпроса за водачеството:  Решението за този конгрес по-скоро демонстрира, че казусът е вътрешно лидерски повече, в случай че мога по този начин да се изразя,  в сравнение с проблем на борбата " опозиция-управляващи ". Какъв е смисълът в действителност да се привиква конгрес, при изискване че са минали няколко месеца от предизборната акция. В предизборната акция Българска социалистическа партия заявяваше, пък и в този момент декларира, че те имат доста ясно дефинирани политики и други възможности, което беше реалност.

Когато се каже, че се привиква конгрес, с цел да се слагат проблеми за политиката, политическата линия и какво ще прави една партия, то би трябвало да е систематично належащо, акцентира политологът, като добави:

Българска социалистическа партия няма за първи път да предлага различен бюджет и до момента в никакъв случай не е било належащо да привиква конгрес поради този бюджет.  Оставям настрани въпроса защо е належащо въобще да се прави различен бюджет от една съпротива. Бюджетът е механизъм, по който ръководещите ще си осъществят политиките.  Работата на опозицията е да покаже, че тези политики няма да доведат до упования добър край от страна на гласоподавателите, а не да предлага различен бюджет.

На конгреса чакам управлението още по-ясно и обществено да покаже, че има проблем  - което не е добре за Българска социалистическа партия,  не е добре и предвид на бюджета,  не е добре и предвид на председателството. За мен казусът е методът, по който се ръководи Българска социалистическа партия от настоящото  управление, заключи политологът. 

Цялото интервю  може да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР