Всъщност д-р Хазърбасанов в сигнал изнася данни за източване от

...
Всъщност д-р Хазърбасанов в сигнал изнася данни за източване от
Коментари Харесай

Обществото пита: Шефове, които прикриват корупцията или медици, к...

Всъщност доктор Хазърбасанов в сигнал изнася данни за източване от Здравната каса на над 300 000 лв. посредством разказани действия, които не са осъществени на пациенти. По сигнала е осъществена инспекция от НЗОК, която установи, че изнесените обстоятелства са вярни и глоби управлението на „ Правителствена “ да върне към 350 000 лв., нелегално получени. Не било закононарушение, а позволени неточности, шикалкави зам.-директорът Сталянов пред въпросната медия.

 

Но Сталянов не стопира. Той твърди, че били разпитвани пациенти, които декларирали какъв брой са удовлетворени и щастливи и че всички процедури са им били направени. Това е брутална операция, тъй като никой болен не би могъл да знае детайлите по въпросния проблем. Цинично е управлението да употребява заболели, които да дават оценки на неща, които не са в тяхната компетентност.

Става дума за редовно отчитане на клинична пътека №20, при което намеса в реалност не е осъществена. Документално активността е разказана като балонна дилатация, без да има съответна индикация за това, без да има осъществена ангиография, без потребление на перкутанен достъп, без потребление на лидер, без да се съблюдават условията на клиничната пътека, без да се съблюдават правилата на добра здравна процедура. На записаните и документирани образни проучвания във всички случаи е осъществена рентгенография на балон, подложен отвън тялото на пациента. При разглеждане на записаните образни проучвания елементарно може да се откри осъщественото систематичното нарушаване.

Представен е лист на 58 пациенти от месеците юни, юли, август и септември, които са „ минати “ по тази скица. Тези най-малко са били при нас, а не като тези в абсурда дето го разкри Бенатова преди две години, които даже не са постъпвали в болницата… Това бил коментарът на един от шефовете на болничното заведение, когато доцент Хазърбасанов предизвестил на един от директорския съвет, какво се случва и че това би трябвало да бъде спряно.

 

Медици от УМБАЛ „ Лозенец “ оповестиха за Фрог нюз, че предишното лято е авторитетна лекарка кардиолог е била отстранена, тъй като се е опитвала да се бори с корупцията и подправените документи, посредством които се източват пари от Здравната каса, т.е. от българските жители.

 

Отделението по съдова хирургия е затънало в такива практики и те се подтикват по всевъзможен метод от управлението, безапелационни са медици. Според тях в случай че се извърши инспекция от прокуратурата и медицински контролни органи може да се открият злоупотреби за над 2 милиона лв. единствено от 2023 година

 

Сталянов продължава с операциите, като декларира: В Отделението по съдова хирургия има нарушавания, само че се работи. Това е удивително. Дали хора от въпросната медия и самият Сталянов биха се подложили на „ услугите “ на това поделение, след което да узнаят, че нужното лекуване не им е приложено пълноценно, само че е разказано писмено и против това са изтеглини 4-5 хиляди лв. по здравната пътека?

 

Д-р Сталянов изрича груби лъжи и за медиците от Клиниката по кардиология, които сега са в болнични. Не били показали болнични, твърди той, само че ние се свързахме с тях и се оказва, че болничните са показани по надлежния ред.

 

Ръководството на УМБАЛ „ Лозенец “ премълчава също, за какво в незабавен порядък е назначило нов началник на Клиниката по кардиология, откакто доцент Хазърбасанов не е уволнен, както самите шефове настояват. Не споделят също, че новоназначеният проф. Николай Димитров през 2022 година като шеф на профилираната кардиоболница „ Св. Екатерина “ е „ съдействал “ за 1 милион лв. загуби единствено за два месеца ръководство. Не споделят и това, че Димитров към този момент е бил известно време на шефски пост в „ Правителствена “ и е освободен за неприятни резултати подозрения за неприятни практики и поради групови митинги на лекари против него.

 

Това ли настоящето управление назовава положително ръководство?

 

Заради безобразията на управлението сега Клиниката по кардиология работи доста под опциите си. В нея са настанени едвам десетина заболели, не е обезпечен графикът на дежурствата.

Шефовете се пробват по всевъзможен метод да запазят властовите си позиции. Хвалят се, че зад тях са хора от Президентството, тъй като са назначени по време на служебното държавно управление на президента Румен Радев с министър председател Гълъб Донев.

 

Невероятно е по какъв начин институциите, включително Парламентарната комисия по опазване на здравето, следят безучастно хаоса в болница „ Лозенец “ и чакат свадите да стихнат от самосебе си или посредством отстраняването на доцент Хазърбасанов и целият му екип. За да продължат порочните практики за източване на Здравната каса, а чиновничетата в бели престилки да си осигурават великодушни заплати на гърба на излъгани заболели?

 

Председател на комисията в Народно събрание е проф. Костадин Ангелов, а негови заместници са: доцент Александър Симитчиев, Васил  Пандов, доктор Джевдет Чакъров и доктор Лъчезар Иванов. Те и техните сътрудници ще оставят ли в общественото пространство да се тиражират долнопробни неистини и да се прикрива корупция в една от университетските лечебни заведения? Да се преследват медици, които желаят да упражняват честно своята специалност и са срещу непозволени и надълбоко аморални схеми и практики?

 

Учудващо е, че се постанова публицисти да звунят на членове на парламентарната здравна комисия, на здравен министър, в Здравната каса и прочие, с цел да питат какво се случва за следващ път в болница " Лозенец " и да получават отговори от сорта на " ще забележим ", " ще назначим инспекция ", " би трябвало да се проучва "... Сигналите са отпреди месеци, десетки потвърдени медици са на път да изоставен, безобразията набират скорост като лавина, корупцията е на път да ликвидира съпротивата против нея... Това ли могат българските институции? Къще ще се лекуват те и техните близки, когато корумпетата в бели престилки удържат мръсна победа?

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР