Всъщност безумието с отнемането на колите след положителен тест след

...
Всъщност безумието с отнемането на колите след положителен тест след
Коментари Харесай

Ние с гайдите: Промени в закона, одобрени от граждани, а не от депутатите

Всъщност безумието с отнемането на колите след позитивен тест след приложимост на медикаменти е много покрай това наказване...

 

В тази връзка се разговорихме другари и познати, които карат коли от доста години по родните пътища и улици и имат навъртян забележителен километраж в непознати страни.

Заедно приехме на първо, второ и трето разискване ремонти в досегашното законодателство, които по наше непретенциозно мнение са обективни и предстоящи от дълго време от цялото общество.

 

Но всъщност.

 

Настимир Ананиев от ПП-ДБ и група народни представители предложили нарастване на размера на санкциите, заплащане на санкциите онлайн, повече ограничавания за младите водачи и нови насилствени административни санкции. Защото нали, водачът е гадина и би трябвало да бъде напрегнат още щом допре ключа на стартера.

Нашата група за законови промени предлага въвеждане на солени санкции на всички служители на реда и чиновници от администрацията, които по някаква причина забавят осъществяването на своите отговорности по обслужване на жителите. Да им се постановат и насилствени санкции за занемарен външен тип, неприятен речник и ядосани гримаси.

Предлагаме също санкции от 5 000 до 20 000 лв. на всеки виновен служител, който откаже да даде информация, къде отиват събраните пари от санкции и защо се употребяват. На прикриващите сходна информация общински и държавни чиновници да се лишава правото на работа от 6 месеца до една година, през което време същите да правят наложително публично потребен труд. Задължават се партиите, които са назначили въпросните лица, да бъдат лишавани от 10% от държавната дотация без право на обжалване.

 

Одобряваме предлагането, който ръководи МПС без удостоверение за правоуправление, както и притежател, длъжностно лице или лидер, който позволява или даде ръководството на автомобила на недееспособен лидер или на лидер след приложимост на алкохол или опиати, се санкционира с санкция от 100 до 300 лева Новата смяна е глобата да скочи на 1500 до 2000 лева, а при наново нарушаване тя да бъде от 2500 до 3500 лева

Допълваме обаче: Ако лицата, натоварени със отговорностите за надзор и използване на въпросната мярка, не си свършат работата в избран от закона къс период, да им се наложи същото наказване на тях самите.

 

Друга депутатска смяна гласи: Нов лидер, придобил дееспособност за ръководство на моторни транспортни средства от категория В или В1, за период от дванайсет месеца от придобиването на правоспособността, да му е неразрешено да ръководи МПС с оптималната мощ над 90 kW (120 конски сили); да ръководи МПС в часовете от 22:00 до 6:00 часа и да ръководи МПС с централизация на алкохол в кръвта над 0,1 на хиляда и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози.

 

Това, недраги политици, е китайска пиратка на абитуриентски бал. Идете в студентски град и през нощта на околовръстния път и вижте по какъв начин националната полиция не е в положение да спре гонките и дрифтовете на самонадеяни младоци. Дано да съумеете с тези ограничения, но надали… Защото и вашите деца са в тази рубрика.

 

Законопроект, импортиран от Александър Ненков от ГЕРБ-СДС и група негови сътрудници планува органите на Министерство на вътрешните работи да ревизират освен шофьорската брошура на спрения за инспекция лидер, само че и тези на пасажерите. И при съществуване на нарушаване в системата да им се връчва невръчен електронен фиш. Ще ни се да забележим по какъв начин униформени ревизират Ненков и майка му Юлия Ненкова, началник на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Любопитна панорама ще е, няма спор. Дано документите на водача от НСО да са в ред…

 

Нататък…

 

Разширяват се пълномощията на длъжностни лица от общините, избрани от кмета, при осъществяването на административни услуги на жителите също да могат да връчват електронни фишове за наложени санкции по ЗДвП.

Също по този начин се планува избраните от кметовете на общини служби за надзор да могат да употребяват механически средства и системи, заснемащи и записващи датата, мястото, прецизен час и типа на нарушаването, както и регистрационния номер на моторното транспортно средство, с което е осъществено нарушаването, както и да могат да реалокират или да подреждат да бъде преместено  в нарушаване пътно транспортно средство на отговорно бранене, на авансово обществено оповестено място без знанието на неговия притежател или на упълномощения от него лидер.

 

Такаааа… Звучи все едно страната в действителност е загрижена да се свърши повече работа от хора, наричани през последните години „ калинки “ по ясни за всички аргументи. Представяте ли си какви рушвети и подкупи ще се излеят към тях, с цел да изчезнат записи от камери, да вземем за пример.

 

Ние предлагаме хората в посочените администрации, за които се получат сигнали от жители, че не си извършват отговорностите по закон и се държат жестоко, да бъдат мигновено освободени и да излязат на пазара на труда, там да си изкарват хляба. Първо премахване за шест месеца, а при наново изразено гражданско неодобрение – за непрекъснато.

 

Не изостава от своите приятели и Божидар Божанов от ПП-ДБ, който предлага да се отстранен всички стикери от предното стъкло на автомобила и да се сътвори опция да се заплащат санкциите онлайн, даже и те да не са връчени присъствено. Браво!

 

Ние пък настояваме за въвеждане на стикери на предното и задното стъкле на всички коли от НСО, които возят големците, с цел да виждат жителите защо се харчат техните налози. Мислим, че е заслужено.

 

Димитър Найденов от ПП-ДБ е непоколебим, само че обективен: предлага наказването на лидер, който нарушава разпоредбите за прекосяване през железопътен прелез, да бъде отнемане от право да ръководи МПС за 12 месеца и санкция от 3000 лева, като при наново нарушаване наказването да е 3 години без право да кара и санкция от 5000 лева

 

Става, само че би трябвало да се добави, че отговарящите служители и ръководители в БДЖ, които са позволили прелези да наподобяват като ударени от урагана „ Хилари “, да бъдат глобявани със същите суми и да им се лишава опцията да заемат въпросната служба първо за една, а по-късно за три години. Поне.

Стигаме до доста значими ремонти.

 

Политици и министри, свързани с построяването на некачествени пътища, улици и автомагистрали, да бъдат глобявани, съгласно записаните от жителите нефелни обекти, с санкции от 200 000 до 10 милиона лв.. Малко е, само че би трябвало да се тръгне отнякъде.

 

Разширяват се също по този начин правата на популацията да прави цивилен арести на въпросните политици, министри и висши служители, които явно - отвън изказванията на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи, - ощетяват бюджета и страната и не пазят публичния интерес.

 

За рецидиви като неспиращите обири от градежа на автомагистрали, използването на схемата „ ремонт на ремонта “, платените милиони, само че не осъществени поправки на язовири, канали, речни корита и дерета, откраднатите стотици милиони от подправени и повишени поправки на жп линии, извършените корупционни търгове и публични поръчки и прочие, на виновните по закон лица да се постанова мярка „ задържане “ за 72 часа. След гласоподаване на народа в националния парламент – обществените мрежи, този период може да бъде изменен на непрекъснат.

 

Това да става в същите арести и при същите условия, в които се слагат в този момент провинилите се, съгласно управляващите жители. Ще ги охраняват и ще се грижат за правата им същите униформени и надзиратели, които го вършат в този момент.

 

Предвиждаме затвор при първичен непоколебим режим за виновни лица за които има сигнали, че са корумпирани, само че прокуратурата отхвърля да ги проверява. Същата мярка да се ползва и към прокурорите, които се вършат на ударени, от което парцелите им в Гърция, Италия и Испания никнат като гъби. Смятаме, че затвор от 10 до 15 години и санкция от 10 000 до 10 милиона лв., е една възпитателна мярка.

 

Предлагаме високи санкции и за униформени, които се държат с жителите и водачите на МПС като с нищожества без права. За доказателство ще се одобряват недоволства и свидетелства на жители. За първо нарушение редови служители на реда ще отнесат глоба от 500 лв., а при наново действие – 3000 лв.. Тези санкции, умножени по три, ще бъдат прилагани към техните началници. Министърът на вътрешните работи се задължава след такива случаи обществено да се извини на унижените и потърпевши жители. При втори случай – да подава оставка.

 

Това успяхме да сътворим при първата обмяна на отзиви в нашия другарски кръг, в който участниците се отличават с дейна гражданска позиция и в някои връзки превъзхождат депутатите, вносители на драконовски промени в Закона за придвижване по пътищата.

 

Своевременно ще ви осведомяваме за предложенията ни за промени и в Наказателно-процесуален кодекс, където в последно време се упражняват човеци, нямащи разбиране от действителностите.

 

И най-после: Всички български депутати, министри, зам.-министри, както и всички чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори да минат през дрегер за инспекция дали са използвали наркотични субстанции. Употребата на медикаменти няма да се признава. На всички, чиято проба се окаже позитивна, да бъде лишен поста, който заемат, персоналният автомобил, да бъдат отведени да дават показания в най-близкото РПУ, а медиите да разгласяват техни фотоси и мнения на инцидентни жители, интервюирани на улицата и по телефона.

Крайно време е българските политици да проумеят, че не може отговорности и санкции да има единствено за жителите, а за съответните представители на институции, които се държат като сатрапи с популацията да има единствено облаги и права. Противоестествено е.

 

Ние с гайдите, толкоз можем. Ония в Народното събрание не могат и толкоз.

 

Следват 32 подписа.

Не сме интелектуалци, не участваме в придвижване „ 3 март “,

както и в инициативни комитети
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР