Всъщия ден, когато на входа на бошняшката махала от центъра

...
Всъщия ден, когато на входа на бошняшката махала от центъра
Коментари Харесай

Призив за бойкот на сръбските стоки в Косово

Всъщия ден, когато на входа на бошняшката махала от центъра на Северна Митровица беше сложена една от двете нови барикади, в цялото мултиетническо населено място бяха разлепени плакати с апел за протест на сръбските артикули, съобщи KoSSev.

Плакати с надпис " БОЙКОТ НА СРЪБСКИТЕ ПРОДУКТИ ", изписан на албански език, бяха разлепени по улица Освобождение - основната улица в това населено място. Плакатите се виждат най-много на стълбовете на лампите по тази улица.

Няколко от тези плакати могат да се видят и на основния мост на река Ибър в Митровица.

Тази акция обаче е доста по-забележима на моста, който директно свързва бошняшката махала с Южна Митровица.

Плакати могат да се видят и в супермаркетите в южната част на града наоколо до този мост, които постоянно се посещават от сърби и в които се продават и сръбски артикули.

Голям брой членове на косовската полиция от албанската общественост и други региони са ситуирани по тези улици към този момент повече от две седмици, откакто локални сърби напуснаха работата си в полицията.

Броят на полицейските патрули в тези региони се усилва през нощта.

Това не е първият апел за протест на сръбските артикули в Косово.

Освен обособени лица и някои групи във Фейсбук, ръководената от Албин Курти партия " Самоопределение " - преди да пристигна на власт - също призоваваше за протест на сръбските артикули посредством акции.

Последната акция, която притегли огромно публично внимание, датира от март тази година - когато група във Фейсбук, наречена " Не купувайте сръбски артикули ", разгласява видеоклип на групата " Беса Беса ". Видеото демонстрира младо момиче с татко си в супермаркет, който протяга ръка да вземе сръбски артикул от рафта единствено с цел да му бъде напомнено от щерка му за " военните закононарушения ", осъществени от сърбите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР