Времето за почивка и дълго планирани дестинации дойде. С нетърпение очаквана,

...
Времето за почивка и дълго планирани дестинации дойде.
С нетърпение очаквана,
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за юни 2022 г.

Времето за отмора и дълго планувани дестинации пристигна.

С неспокойствие предстояща, тази част от годината може да ни предложи доста. Доколко ще се насладим на тези подарени мигове, зависи единствено от нас.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от електронното списание © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2022 година.


10. „ Как да оцелееш в България “
Филип Зуберски, Дани Йорданов, Владимир Иванов

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за април 2022 година

Оцеляването в България не е смешка работа!

Затова е значимо да си добре квалифициран и тази книга ще ти помогне. Довери се на основателите на паметния уебсайт brato.bg, които ще бъдат твой гид в българската народопсихология и сървайвализъм.

От основателите на Brato.bg

Като всеки справочник „ Как да оцелееш в България “ съдържа практични и изпитани препоръки, подбрани от топ специалисти, които ще развиеш потребни умения за оцеляване в „ Люлин “, Враца, на женитба, в такси и като цяло в България. Нарисувани от Неда Малчева, обстановките в книгата ще ти се сторят познати до болка… къде от смях, къде не.

Чети, посмей се и се убеди за следващ път, че сме популярен народ.

Народ, който оцелява на инат на всичко.

9. „ Ракъс “
Л. Дж. Шен

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2022 година

Роузи

Казват, че животът е красива неистина. Прави са. Никой не ме е карал да се усещам по-жива от мъжа, който ми напомня, че времето ми изтича.

Той е неразрешеният плод.

Бившият на сестра ми.

Но би трябвало да знаете нещо, преди да ме осъдите!

Аз го видях първа. Аз го пожелах първа. Аз го заобичах първа!

Единайсет години по-късно той се върна в живота ми, с цел да ме тормози и изтезава. Да желае от мен това, което към този момент всяка му е дала с лекост.

Но не е познал.

За да ме има, би трябвало да се откаже от всичко.

Ракъс

Казват, че най-ярките звезди угасвали бързо. Прави са. Тя възпламени огън в мен – в свят, в който всички са безлични, Роузи грее като Сириус. Едно белязано от болката момиче с голямо сърце.

Преди единайсет години ориста ни раздели.

Този път няма да разреша това да се повтори.

Ще я нападам като че е бойното поле, на което се взема решение бъдещето ми.

Да я завладявам, ще е най-сладката ми победа.

8. „ Кралицата “
Матю Денисън

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2022 година

Кралица Елизабет II е най-дълго управлявалият държател в английската история. Родена преди съвсем век, тя се възкачва на престола в смутните следвоенни времена, когато нацията се нуждае от обединител и знак.

Кралица Елизабет II приема тези функции драговолно и ги извършва умерено и поредно.

По време на нейното ръководство се сменят петнайсет министър-председатели на Обединеното кралство и четиринайсет президенти на Съединени американски щати, само че за милиони хора Кралицата е единствено една. И те не биха могли да си показват света без нея.

В тази нова нейна биография прецизният хроникьор Матю Денисън наблюдава живота и ръководството на Елизабет II в една ера на невиждани и постоянно сеизмични обществени и политически промени.


7. „ Червените орхидеи на Шанхай “
Жюлиет Морийо

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2022 година

Болката шепне на всеки език…

Красивата млада корейка Сангми е отвлечена, с цел да бъде една от стотиците хиляди дами за забавление на победоносната японска войска по време на Втората международна война. Окована в застрашителен въртоп от принуждение и жестокости, тя се сблъсква с най-красивото и най-грозното у индивида – от редките мигове на разтуха до порочната действителност на обществените домове.

Животът ѝ е направляван от перверзните стремежи на рисковия майор Фудживара, който не я изпуска от погледа си години наред, само че и от любовта на тогавашния ѝ преподавател Нагата, който също се е издигнал в армията и желае да я трансформира в най-красивото цвете във висшето общество на окупирания Шанхай.

Но Сангми не желае да е играчка на пристрастеностите им, в нея има мощ и предпочитание за битка – изменчивата орис ѝ дава опция да избяга и от страшната орис на евтина чосен пи, и от не по-малко унизителната роля на прелъстителка на авторитетни японци.

С напредването на войната и обрата в нея властта на нейните похитители се пропуква – и смайващите завършения на корейката не престават, като я водят в Манджурия, в Сингапур и в последна сметка в привидно сигурното леговище на японския град Хирошима…

Трагичната, вълнуваща и за жалост, достоверна история на Сангми разкрива една от съвсем непознатите страници от историята на Втората международна война и жестокостите, които японската войска прави в Корея и Китай в устрема си да сътвори своята азиатска империя.

6. „ Маргаритка и вежливите думички “
Илия Деведжиев и Веселка Велинова

Вежливите думички имат потребност от вас, тъй като са нападнати от грубите думи, които крещяхте доскоро. А щом по този начин настойчиво ги повтаряте, грубите думи ще победят вежливите думи и те ще изчезнат.

В „ Маргаритка и вежливите думички “ ви срещаме с нови герои, а точно Гадно и Тъпо – неприятните дребни човечета от страната на Грубите думички, само че и с превъзходните Благодаря, Извинявай и Моля от страната на Вежливите думички!

В тази брошура ви описваме занимателна и доста значима история за грубите думички и вежливите думички, които никой не знае къде са изчезнали и за какво ги няма.

В Маргаритка и вежливите думички “ най-малките измежду нас припознават себе си във всяка обстановка и откриват хубостта и силата на вежливите думички.

Тази брошура е деветата от детската поредност на „ Маргаритка “ за потребните привички и е основана с доста обич към българските деца. Ние от „ Маргаритка “ откровено имаме вяра, че с истории като тази децата по-лесно схващат смисъла на потребните привички, и оказваме помощ на всеки родител да трансформира научаването им във вълнуващо за дребния човек прекарване.

5. „ Жива “
Ина Ясипова

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за май 2022 година

За да открие още веднъж истината в сърцето си, Яна би трябвало да поеме обратно – към предишното и към корените, от които се е пробвала да се отскубне.

Съдбата ще я води в съвсем обезлюденото село Елици, където хубостта на природата, мъдростта на локалните и изконните български ритуали отключват от дълго време задрямали кътчета в душата ѝ.

Селото крие доста секрети, а най-странната от тях е, че на това забравено от бога място вековна тайнственост от българската история чака да бъде разкрита…

Историята ни връща назад към корените и традициите. С аромат на пресен билков чай, топъл като домашно огнище и носещ магията на на българските планини на книжния пазар излиза дебютният роман „ Жива “ от Ина Ясипова – история за истински значимите корени на всеки българин, за семейството и любовта, за традициите и утехата.

4. „ Млък “
Радослав Бимбалов

Не всички истории са разказани още. Разказите на Радослав Бимбалов го потвърждават.

В свят на парадокси, искреност и боязън, в неуместната и изненадваща галактика на тези непредвидени истории може да ти се случи всичко – да видиш розово фламинго в рейса, да обърнеш времето, да яхнеш Вятър или да ловиш мъмреци, да ти свършат думите. И всичко това ще е изцяло обикновено, тъй като си човек.

Именно поизгубената, позабравена човечност е основната тематика на „ Млък ”.  Онова разнолико, спорно, само че неизбежно твое човешко Вътре. По своему красиво, даже в тъгата или страха.

Тези 21 описа са точното тегло на човешката душа.

Историите на Бимбалов са като да отвориш от дълго време залостен прозорец след дълга зима – хем изненадващо свежи, хем като че ли ги помниш отнякъде.
Това е резултатът на положителното описване – то по едно и също време изненадва и успокоява.
Захари Карабашлиев


3. „ 101 отбивки: адреналин “
Иван Михалев

Проектът #Адреналин събира на едно място 101 дестинации, които са отвън множеството карти:

  • Скални светилища и енергийни места, които служат като “портали ” към друго
  • измерение;
  • Шеметни каньони, обградени от триаски и юрски скали – завещание от епохата
  • на динозаврите;
  • Скрити пещери, скални лабиринти и “губилища ” в най-дивата част на Балкана, Родопите и Странджа;
  • Балансирани камъни, протодолмени, провиралки и други впечатляващи мегалити;
  • Тайни водопади, бездънни вирове и карстови извори;
  • Девствени плажове и скрити заливи по българското Черноморие, които са били
  • пиратски скривалища в древността;
  • Загадъчни места с петроглифи и закодирани послания от антични цивилизации;

И още доста забавни места, които ще ви провокират да стегнете раницата и да поемете на експедиция в незнайното.

Освен красиви галерии със фотоси, подробни описания и препоръки към пътешествениците създателят Иван Михалев е добавил и GPS координати на всички места. Така, благодарение на книгата и зареден телефон подръка, може да сте сигурни, че ще стигнете там, закъдето сте тръгнали.

Без скрити реклами на хотели и заведения. Защото това е книга за пътешественици, а не за туристи.

2. „ Хората на Путин “
Катрин Белтън

Война в Украйна. Намеса в американските избори. Спонсориране на крайни политически придвижвания в Европа. Изкупуване на безчет първокласни парцели по света и изключително в английската столица, заслужила неласкавото название Лондонград. Корумпиране на демокрацията на всички места, където е допустимо. В последните години ръководството на Владимир Путин фокусирано се пробва да сътвори нова история и друга действителност за съветския народ и да унищожи от вътрешната страна основите на западните демократични институции.

Но по какъв начин стана по този начин, че дребна група от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) съумя да задържи позиции при разпадането на Съветския съюз, да си върне властта, да открадне благосъстоянията на Русия и да ги употребява, с цел да опита да отмъсти за загубата в Студената война?

В „ Хората на Путин “ проверяващата журналистка и някогашен сътрудник в Москва Катрин Белтън документира смайващото присвояване на властта и завладяването на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите сътрудници и доближени. Белтън години наред е имала вътрешен достъп до основни фигури в интервала на определяне на Путиновата власт и разказва с елементи по какъв начин новата генерация лоялни олигарси заменя настоящите с обсег бизнесмени от Елциновата епоха. Точно тези олигарси по-късно проникват в Съединени американски щати и Европа като проводници на кремълското въздействие.

Резултатът е застрашителен реванш за Комитет за Държавна сигурност (на СССР) – история, почнала измежду разпадането на Съветския съюз, когато ловко построена мрежа от оперативни сътрудници присвоява милиарди долари от стопанската система на световната суперсила, които по-късно са употребявани, с цел да бъде върната назад властта в ръцете на службите; за присвояване на могъщи предприятия; за смазване на всеки опозиционен глас; и в последна сметка за нова офанзива към Запада, в това число и посредством заплитане в мрежите си на един предстоящ американски президент.

От Москва до Лондон, от Швейцария до Бруклин, от Париж до София – на всички места могат да бъдат открити  хората на Путин : приказно богати, привидно недосегаеми, послушни марионетки на властелина на Кремъл.

1. „ Победителите “
Фредрик Бакман

Една книга не стига за тази дребна история за огромните въпроси. Какво е едно семейство? Какво е един хокеен клуб? Какво е една общественост? И какво сме подготвени да жертваме, с цел да ги защитим?

Минали са две години, откогато се случи това, за което никой не желае да мисли. Всички се опитваме да продължим напред, само че в този завършек на гората има нещо, което по този начин и не ни разрешава да го създадем. Ние сме град с тъга в сърцето и принуждение във въздуха, обичаме приказки с благополучен край, само че надълбоко в себе си през цялото време знаехме, че този няма да е подобен.

Всичко стартира с стихия и завършва с огън. Някой, който дълго време е бил надалеч, се прибира. Някого го погребват. Някой се влюбва, някой мечтае за НХЛ, някой мечтае за възмездие. Някой спи тил до тил с най-хубавата си другарка, някой се пробва да закърпи брака си и някой – да избави децата си. Някой ненавижда, някой се бие, някой сграбчва огнестрелно оръжие и се насочва към хокейна зала.

Не всичко, за което сме се борили, ще оцелее. Не всички, които обичаме, ще остареят.

Така че какво е едно семейство? Един хокеен клуб? Една общественост? Те са сборът от всички наши избори. И какво сме подготвени да жертваме, с цел да ги защитим?

Всичко. Просто всичко.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР