Времето за почивка и дълго планирани дестинации дойде. С нетърпение очаквано,

...
Времето за почивка и дълго планирани дестинации дойде.
С нетърпение очаквано,
Коментари Харесай

10-те най-продавани книги на издателство „Сиела“ за юни 2021 г.

Времето за отмора и дълго планувани дестинации пристигна.

С неспокойствие предстоящо, това време от годината може да ни предложи доста. Доколко ще се насладим на тези подарени мигове, зависи единствено от нас.

Винаги правилни на своите читатели и този месец ние от © 10-те най сме подготвени да ви предложим едни от най-интересните заглавия, посредством които да се придвижите в нови светове. Ето 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за юни 2021 година


10. „ Заложници “
Клеър Макинтош

 10-те най-продавани книги на издателство

Много неща могат да се случат за 20 часа.

Какво ще извършите, в случай че би трябвало да избирате сред живота личната си щерка и живота на стотици други хора? „ Заложници “ на Клеър Макинтош ще ви накара да си задавате този въпрос още веднъж и още веднъж. Това е разказ за човешката отговорност, за изборите, грешките и следствията и за несъвършената човешка природа. Той съчетава напрежението и непредвидените обрати, присъщи за трилърите за Макинтош, с психическата дълбочина и философските търсения от „ След края “.

Мина е стюардеса на първия пряк полет от Лондон до Сидни. Предстои ѝ да прекара 20 часа във въздуха, до момента в който дребната ѝ щерка е при нейния брачен партньор, с който са пред бракоразвод. Когато обаче човек на борда умира и Мина открива в неговия портфейл фотография на своето момиче, тя схваща, че е станала жертва на демоничен скрит план и от нея се чака да направи неосъществим избор.

9. „ От обич “
Веселин Маринов

С 39 години на сцена, 23 студийни албума и съвсем 100 концерта годишно Веселин Маринов остава едно от най-разпознаваемите и обичани лица на родната музикална сцена, а размахът, с който работи, от дълго време се е трансформирал в пример за професионализъм.

Малко след 60-ата си годишнина популярният артист споделя в 400 страници претърпяното през годините по един несравним, изпълнен със самоирония и носталгия метод.

В нея Веселин Маринов разказва за фантазиите си и за дългия път към тяхното сбъдване: от безгрижното детство във великотърновското градче Полски Тръмбеш, където се ражда любовта му към поезията и рок музиката, през казармата, където към този момент пее песните на обичаните си международни банди и се вслушва в другарски съвет да кандидатства в Консерваторията, през студентските години и поканата да стане част от група Импулс, решението да поеме по личен път, в това число в Германия, завръщането и дългогодишното му партньорство с Тончо Русев и Евтим Евтимов, които написват за него емблематични песни, та чак до през днешния ден, когато името му се е трансформирало в нарицателно.

„ От обич “ е надълбоко персонална и откровена книга, която освен наблюдава пътя на едно момче от дребния град до огромната сцена, само че и основава ослепителен портрет на българския музикален живот.

8. „ Изкуството да не правиш нищо “
Софи Минчили

 10-те най-продавани книги на издателство

Мнозина италианци са овладели това изкуство и за тях то се е трансформирало в метод на живот. Те го наричат Dolce Far Niente – „ сладостта да не правиш нищо “, и при тях то идва с обичайна просвета. Някои ги упрекват в мързел, в безнаказаност или неправилност, само че наред със здравословната храна, Dolce Far Niente е една от аргументите Италия да е една от страните с най-висока дълготрайност на живота в света.

Този метод на живот надалеч не значи в действителност да не правиш нищо. Той просто позволява, че с цел да е благополучен човек, не са му нужни единствено триумфи в кариерата. Необходима му е естетика – със фамилията, приятелите, природата и със личното му тяло.

Софи Минчили е американка от италиански генезис, която е посветила живота и кариерата си на това да прави концепцията за Dolce Far Niente по-популярна. В своята книга тя ще ви запознае с италианския път към щастието.

Това е една книга за вкусна храна, за плажове, питейни заведения, кафенета, за фамилни обичаи и най-много – за изгубената естетика в човешкия живот.


7. „ Вишъс “
Л. Дж. Шен

 10-те най-продавани книги на издателство

Вишъс. Моето прелъщение. Моята муза. Моят зложелател. Моето всичко.

Емилия
Казват, че любовта и омразата са двете лица на една и съща монета. Вярно е… Мъжът, който идва в сънищата ми, е същият, който ме преследва в кошмарите ми. Безмилостен юрист. Коварен отмъстител. Красив измамник. Насилник и избавител, страшилище и прелъстител.

Преди 10 години Вишъс ме прогони от фамилията ми. Сега ме откри чак в Ню Йорк и няма да си тръгне, до момента в който не ме завладее изцяло. Но към този момент няма с какво да ме изнудва. Аз не съм негова. И няма да бъда.

Вишъс
Тя е художничка, която все чака своя късмет. Красива и неуловима като про-летен вишнев цвят. Преди 10 години ненадейно нахлу в живота ми. И си заплати скъпо за това.

Емилия е безусловно недосегаема. Бившата на непосредствен другар и бизнес сътрудник. Жената, която знае най-мрачната ми загадка. Дъщеря на прислуга-та в милионерското ми имение. Има безчет аргументи да не се занимавам с нея, само че не ми пука. Тя ме ненавижда. Добре, дано е по този начин. Аз постоянно получавам това, което желая.

Нов пораждащ въображението разказ на Л. Дж. Шен – създател на „ Спароу “ и „ Крадецът на целувки “.

6. „ Доблест и наказване “
Вили Лилков

 10-те най-продавани книги на издателство

Вили Лилков е професор по физика, лекар на науките. Женен с трима синове. Дългогодишен началник на катедрата по физика в Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “. Общински консултант и заместник-председател на Столичен общински съвет (1999 – 2014), както и депутат в 43-то Народно заседание (2014 – 2017).

Дълги години задълбочено изследва архивите на Държавна сигурност и по-специално документите, които са директно удостоверение за репресивната политика, която Българска комунистическа партия организира в продължение на 45 години по отношение на националния хайлайф, като вследствие на това след „ Девети “ той е премахнат. Среща се с хора, претърпели концлагерите, пандизите и изселванията, и записва техните свидетелства. Съавтор с Христо Христов на книгите „ Бивши хора по класификацията на Държавна сигурност “ и „ Погубената България “.

5. „ Хитлер и Сталин “
Лорънс Рийс

 10-те най-продавани книги на издателство

Двамата най-страховити тирани на XX век се отличават със своята свирепост и свирепия обсег, с който прекрояват света. За малко съдружници при започване на Втората международна война, от лятото на 1941 година до късната пролет на 1945 година Адолф Хитлер и Йосиф Сталин се оказват вкопчени в най-мащабното опълчване, което светът е виждал. Десетки милиони почтени са пожертвани в името на тоталитарните им идеологии в този конфликт.

Лорънс Рийс базира проучването си на тридесет години работа с документи от съветските и немските архиви, на безчет срещи с хора, претърпели възхода и падението на двата режима и даже работили директно с Хитлер и Сталин. Той построява безапелационен портрет на злото, в който човешкото страдалчество се употребява като политически инструмент и средство за консолидиране на властта. „ Хитлер и Сталин “ е огромно и смайващо детайлно изложение на два режима, лишени от морална вътрешност и обречени на самоизтребление, както и на личностите на върха, оковани в безспорната си власт над живота и гибелта на милиони.

Този вълнуващ паралелен животопис на Хитлер и Сталин в годините на Втората международна война разкрива два звяра, вкопчени в борба на живот и гибел. Лорънс Рийс демонстрира, че Хитлер и Сталин са значително просто разнообразни лица на едно и също тоталитарно зло – урок, който съвременността би трябвало да помни.

4. „ Светът на Ванката – Ваканцията ”
Димитър Кирязов и Силвия Йорданова

Това е първата книга на Димитър Кирязов и Силвия Йорданова от най-забавният български канал за скечове в YouTube – „ Светът на Ванката “! Очаква ви среща с Ванката, бай Иван, Спаска, Каралайн и доста други от обичаните ви герои.

Човек и добре да живее, би трябвало да заведе фамилията си на отмора. Особено в случай че е сгафил пред жена си и тя го заплаши, че ще предложения на посетители майка си. Така и бай Иван е заставен да се раздели с проектите си за ленив ден пред тв приемника, да купи бус и да поеме към незнайното дружно със Спаска, Симона и Георги.

Няма проект, няма посока, единствено заричане за незабравима почивка, в която всичко може да се обърка. Защото това не е скучният, сив и предвидим свят, с който сте привикнали и в който има ясни и разумни правила. Това е „ Светът на Ванката “!


3. „ Опашката ”
Захари Карабашлиев

 10-те най-продавани книги на издателство „ Сиела “ за февруари 2021 година

Няколко години след Втората пандемия светът, какъвто го познаваме, към този момент не е същият – дълбока икономическа промяна, неодобрение, всеобщи вълнения – сериозната точка от дълго време е достигната.

В това време на ужас и безпорядък любовта сред Невена и Павел е непоклатима и когато той ѝ предлага да свържат живота си вечно, наподобява, че най-хубавите им дни предстоят. Същата нощ обаче открива, че на годеницата му, необяснимо по какъв начин, ѝ е пораснала опашка. Истинска опашка. 

И до момента в който Невена не вижда това като особеност или проблем, Павел е разтресен радикално.

Нещата се усложняват още, когато той получава ненадейно предложение – да завоюва идващите президентски избори. 

Изкушен да одобри задачата, която му се предлага, и да поведе страната към един нов ред, Павел се изправя пред съдбовни решения и техните безвъзвратни последици.

2. „ Този ден ”
Бланка Липинска

 10-те най-продавани книги на издателство

Спиращо дъха, завладяващо и трагично – продължението на международния бестселър „ 365 дни “ е тук. Любовта на Лаура и Масимо гори като огън!

Животът на Лаура наподобява на приказка: блестяща сватба; брачен партньор, който извършва всяко нежно желание; величествена вила на брега на морето и разкош, какъвто не е познавала до момента. Всичко щеше да бъде идеално, в случай че мъжът до нея не беше дон Масимо Торичели – глава на могъща мафиотска фамилия.

Да си омъжена за един от най-опасните мъже в Сицилия си има своите последици и младата жена скоро ще разбере това. Защото Масимо има доста врагове, които няма да се спрат пред нищо, с цел да го наранят. И единствено една уязвимост – Лаура.

1. „ Мисия Туран “
Алек Попов

 10-те най-продавани книги на издателство

В отдалечен Туран, дребна изостанала република в центъра на Азия, експедиция от далечна България, развита, богата страна в състава на Европейски Съюз, търси корените на великото в миналото българско племе.

Проф. Несторов има вяра, че локалните поданици са директни потомци на прабългарите, и е подготвен да мери хиляди глави, с цел да потвърди теорията си. А в България се задават избори.

Нацията се топи, рейтингът на политиците пада. Какво по-хубаво от откриването на нови българи, които да пуснат „ вярната “ бюлетина?

Историческата задача да интегрира братята по кръв се пада на проф. Докузанов, идеолог на телевизия „ Онгъл Нюз “, специалист по градежи на достоверни замъци, продавач на легенди и ритуални чаши от черепи на византийски бойци.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР