Времето за култура в сутрешната програма на БНТ1 от днес

...
Времето за култура в сутрешната програма на БНТ1 от днес
Коментари Харесай

Повече време за култура в ефира на БНТ1

Времето за просвета в утринната стратегия на БНТ1 от през днешния ден се усилва с половин час. Предаването „ Денят стартира с просвета " резервира началния си час - незабавно след емисията вести „ По света и у нас " в 9:00 часа - и ще продължи до 11:00 часа. Предвидените в новата програмна скица на публичната медия близо два часа ефирно време дневно за тематиките от културния живот, показват разбирането за значимостта им в програмата на Българска национална телевизия и за предпочитаното отношение, което заслужават българските създатели, тематиките за духовността и образованието. Предаването започва с друга динамичност, нови рубрики и повече диспути в региона на културата. Новият формат на предаването ще даде опция за по-детайлно показване на събитията от културния плакат и по-задълбочен разбор. Възстановява се рубриката, в която критици ще дискутират настоящите тематики и проблеми в разнообразни сфери на културата.

В навечерието на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в специфичен модул „ Денят стартира с просвета " ще показва културните политики и културното завещание на всяка страна-членка на Европейския съюз.

„ Ще поканим за събеседници представители на културните институти и посолствата на тези страни в България, само че и ще представим известни имена и събития от културния плакат на всяка страна. Целта ни е този модул да влезе в дейна връзка със феновете и по тази причина ще създадем специфична платформа за шерване на усещанията им посредством фотоси и видеа от културните събития в Европа, на които те са участвали. Така ще проследим по какъв начин българите вземат участие в динамичността на европейския културен живот " - прецизира Севда Шишманова, програмен шеф на БНТ1.

Освен одобрените водещи Александра Гюзелева, Николай Колев, Анна Ангелова и Димитър Стоянович, настоящите тематики и проблеми на културния живот ще имат и свои тематични модератори. Специалисти в региона на театъра, музиката, киното, литературата, изящните изкуства ще дискутират в елементи разнообразни аспекти на културния живот и актуалните процеси в креативните промишлености.

В деня, в който е оповестена Независимостта на България - 22 септември (петък) - „ Денят стартира с просвета " ще има особено празнично издание, което ще продължи до обедната емисия вести „ По света и у нас " в 12:00 часа. Предаването ще наблюдава събитията по честването с две изнесени студиа - от сърцето на държавността през днешния ден - Софийското Ларго, където водещи ще бъдат Анна Ангелова и Димитър Стоянович, и сърцето на остарялата столица - крепостта „ Царевец " във Велико Търново. Там с гостите на предаването ще беседва Георги Ангелов. В 10:25 часа с директно включване от Велико Търново БНТ1 ще направи феновете очевидци на гала по издигане на националния трикольор по случай Деня на Независимостта. От студио 3 на публичната медия водещите Александра Гюзелева и Николай Колев ще показват атрактивен взор към събитията в празничния ден.

Гледайте „ Денят стартира с просвета " всеки работен ден
след емисията вести „ По света и у нас " в 9:00 до 11:00 часа по БНТ1!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР