Времето за анализи изнече, чакаме резултатите. Това обяви по адрес

...
Времето за анализи изнече, чакаме резултатите. Това обяви по адрес
Коментари Харесай

Радев към правителството: Времето за анализ мина, чакаме резултатите

Времето за разбори изнече, чакаме резултатите. Това разгласи по адрес на държавното управление президентът Румен Радев. Той добави, че Министерски съвет трябва да прави по този начин, че да не позволява политиката и геополитиката да убива българската стопанска система. „Нужни са надеждни, устойчиви ограничения и решения, а освен положителни намерения“, сподели още президентът откакто посети завода на металургичната компания за цветни метали „ КЦМ 2000 “ в Пловдив.

Според Радев не може в изискванията на остра енергийна рецесия да бъдат изоставени енергоинтензивните предприятия, които са гръбнакът на българската стопанска система, без съответни ограничения и предсказуемост в ценовата политика.

„Следим какво прави държавното управление тъй че да поевтинее токът и газът и да има съответни обезщетителни механизми за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се риска от банкрута и загуба на пазари“, сподели още президентът. Според него има потребност и от бързи законови промени.

Радев дефинира „ КЦМ 2000 “ като образец за приватизация и софтуерен водач. За него такива структуроопределящи предприятия би трябвало да бъдат подкрепени.

Президентът разяснява и построяването на нови мощности в АЕЦ „Белене“ и се застъпи за тезата, че България има бъдеще като нуклеарна страна и би трябвало да се вземе решение. „Десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от огромния капиталов потенциал“, разяснява Радев.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР