Времето в следващите дни ще се определя от поредица циклони

...
Времето в следващите дни ще се определя от поредица циклони
Коментари Харесай

Иде дъжд, а ПП се прибират на сухо в #48

Времето в идващите дни ще се дефинира от поредност циклони с динамична облачност и превалявания.

Покрай прекосяването на циклон, на следващия ден от запад на изток ще стартират превалявания, които в хода на деня ще обзет съвсем цяла Западна и Централна България.

На места ще вали интензивно и напоително.

Има предпоставки за нараснали равнища на реките в крайните западни области, а по планинските региони влагата е допустимо да провокира свлачищни процеси.

Вятърът ще остане южен, с изключително мощни пориви по планините и в Югоизточна България. Там термометрите следобяд ще покажат стойности над 20-21 градуса.

Започналите превалявания в неделя ще продължат през нощта и в понеделник.

Атмосферната настройка при започване на идната седмица обаче ще разреши нахлуването на по-студен въздух, с който температурите ще се намалят.

Валежите в понеделник ще са най-вече в южните и източните региони, до момента в който на запад ще остане по-хладно, само че облаците ще се раздират. По планинските масиви на запад ще превали сняг.

Вторник за малко облачността ще е минимална. В часовете до обяд ще има мъгли, само че слънцето ще се покаже. По-късно следобяд още веднъж ще се заоблачи и в сряда, и в четвъртък се чака нов циклон да донесе още превалявания.

На този метеорологичен декор Кирил Петков разгласи, че Политическа партия ще се върне на изсъхнало в Народното събрание в сряда. Тогава щял да изиска краткотрайна комисия по Изборния кодекс.

Освен това с Демократична България щял да издигне общ претендент за София, само че име още не било обсъждано.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР