Времето се затопля утре, но в петък студът се завръща

...
Времето се затопля утре, но в петък студът се завръща
Коментари Харесай

Времето се затопля утре, но в петък студът се завръща с пълна сила

Времето се затопля на следващия ден, само че в петък студът се завръща с цялостна мощ. Това сочи прогнозата на синоптиците.

Със слаб и сдържан вятър от югозапад ще продължи да се придвижва по-топъл въздух и оптималните температури ще бъдат значително по-високи, спрямо през днешния ден, сред 6° и 11°. През по-голямата част от деня ще бъде слънчево, само че през нощта против петък се чакат превалявания и внезапно захлаждане.

Сутринта ще бъде студено, с температури под нулата, в множеството региони от минус 7° до минус 2°, в София - към минус 4°.

Слънчево ще е и по Черноморието. Вятърът и там ще е от югозапад, сдържан, краткотрайно мощен. Вълнението на морето ще бъде към 3 бала.

В планините вятърът и на следващия ден ще остане от северозапад, мощен, с наклонност денем да продължи да се усилва.

Максималните температури в курортите едва и краткотрайно ще се покачат и ще са към 3-4 градуса, на Алеко – минус 2.

С превалявания и мощен вятър ще бъде на следващия ден на доста места в централните и източните елементи от Европа. Причината - просторен циклон с център над северните региони на Скандинавския полуостров. Слънчево е времето в Западна Европа, както и в централните и източните региони от Балканите. Над западните облачността ще се усили и в северозападната част след обяд ще превали сняг, по западното крайбрежие - дъжд и сняг.

У нас през нощта против петък облачността ще се усили и в Западна България ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг. В петък превалявания от сняг ще има на доста места в страната. Ще духа мощен северозападен вятър, а температурите значително ще се намалят. През почивните дни захлаждането ще продължи. Ще има и региони с валежи, съвсем на всички места от сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР