Времето се затопли, а с това опасността от близки срещи

...
Времето се затопли, а с това опасността от близки срещи
Коментари Харесай

5 болести: Ухапване от кърлеж преобръща живота на млада женa

Времето се затопли, а с това заплахата от близки срещи с кърлежи, до момента в който прекарваме повече време на открито, става все по-реална.

Ето по какъв начин захапване от кърлеж прекатурва живота на 29-годишната Кайла Сейгелщайн от Ню Джърси. Преди 6 години младата жена била енергична, дейна и постоянно заета с работата си, пътувания, концерти, походи и срещи с другари.

След работа постоянно бях или във фитнеса, или имах обществени проекти. През уикендите отивах във Вашингтон и се виждах с другари или ходех на концерти, на походи или карах колело. Обичах да пътувам доста с приятелите и фамилията си и имах в действителност страховит живот ", споделя Кайла.

На 23 март 2018 година тя всекидневно се разсънва за работа, като се изключи това, че е в локва пот. Пред People тя изяснява, че била " доста дезориентирана, объркана " и с " мозъчна мъгла ".

В този ден нямало по какъв начин да отиде на работа, а лекарят й споделил, че това е вирусна зараза, която ще отшуми. Седмица по-късно младата жена се чувствала по същия метод, без да има очевидно усъвършенстване в положението й.

„ Дори отивайки от леглото до банята, се задъхвах като че ли преди малко бях пробягала пет благи ".

Състоянието ѝ се утежнява дотолкоз, че се постанова да напусне работа и да се върне вкъщи в Ню Джърси, с цел да може фамилията ѝ да се грижи за нея, до момента в който се пробват да схванат за какво е толкоз болна.

" Постоянно повтарях на сътрудниците си, че ще се върна, а след първите шест месеца това ме унищожи, само че трябваше да призная, че няма да се върна. "

Едва когато фамилен другар споделя, че признаците й звучат като лаймска болест, Кайла посещава доктор, който освен й слага диагноза лаймска болест, само че открива и други болести - бабезиоза, бартонелоза, петниста тресчица и ерлихиоза.

" Те са предизвикали и микоплазмена пневмония, вирус на Епщайн-Бар, ортостатична хипотония ", споделя още младата жена, която няма визия по кое време и къде е била ухапана от кърлеж.

През идващите три години Кайла е подложена на непрекъсната терапия с антибиотици, борейки се с болежка, гадене и мощна отмалялост.

" Обикновено се събуждах още веднъж в локва пот. Не можех да заставам на краката си. Винаги трябваше да се държа за нещо, тъй като нямаше по какъв начин да заставам изправена. Не можех да подвигна елементарна чаша вода, тъй като беше толкоз тежка. "

Младата американка не можела даже да си измие косата, тъй като това деяние отнемало прекалено много сила. Дори откакто се нахрани, се чувствала толкоз изтощена, че лягала още веднъж да спи за 8-10 часа, написа ladyzone.bg.

Не можех да върша нищо друго, с изключение на да бъда болна. Тази болест е извънредно изолираща ".

През 2021 година Сейгелщайн стартира да посещава натуропат и в този момент се надява да увеличи осведомеността за по-новото лекуване на хроничната лаймска болест, което може да помогне на хора като нея.

Кайла Сейгелщайн започва акция за набиране на средства, с цел да помогне за покриване на разноските за новаторски лекувания в клиники в чужбина, профилирани в лекуването на лаймска болест.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР