Времето се захлажда, предупреждават синоптиците от НИМХ на БАН. Атмосферното

...
Времето се захлажда, предупреждават синоптиците от НИМХ на БАН. Атмосферното
Коментари Харесай

Температурите падат, на места ще превали

Времето се захлажда, предизвестяват синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология на Българска академия на науките. Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месеца.

През идващото денонощие ще доминира облачно време. Главно през нощта и до обяд тук-там в Западна България ще превали едва - и дъжд, и сняг. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са сред минус 1° и 4°, в София - към 1°, оптималните ще са сред 4° и 9°, в София - към 4°, в Пловдив – към 8.

В планините ще е най-вече облачно и мъгливо. На места в масивите от Западна България ще превалява слаб сняг. Ще духа слаб източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е най-вече облачно, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР