Времето през май ще е шарено. Ще има много слънце

...
Времето през май ще е шарено. Ще има много слънце
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева от БАН обяви колко шарено време ни чака през май: Гергьовското агне да се яде в България и под навес

Времето през май ще е шарено. Ще има доста слънце до обяд, след това валежи и гръмотевици. Температурите обаче ще са високи и ще е топло. Това синоптикът доктор Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките, представена от bTV. 

" По време на празничните дни ни за Гергьовден ни чакат превалявания. Те ще стартират още на 5 май, а на 6 и 7 ще са мощни. В Гърция също ще има доста мощни превалявания. Така че, по-добре гергьовското агне да се яде в България и под заслон ", пошегува се тя, написа Блиц.

" Единствено в Източна България няма да има мощни превалявания. Там преваляванията ще са под нормите. Температурите ще са над нормата. Очаква се те да доближат до 29 градуса през месеца. Единствено към 6 май ще има леко намаляване, само че не чакаме доста ниски температури и формиране на слани. Засега не се обрисува да сме очевидци на леден май, макар че ще има дни, в които ще има леко намаляване на температурите ", разкри доктор Стойчева. За край тя разкри, че митингът на синоптиците продължава.

" Действията ни не са ефикасни, само че се надяваме някой да ни чуе ", разгласи синоптикът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР