Времето през лятото не е било пропиляно. То ни позволи

...
Времето през лятото не е било пропиляно. То ни позволи
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Лятото ни позволи сега да не сме участници в една трагедия

Времето през лятото не е било пропиляно. То ни разреши в този момент да не бъдем участници в една покруса. Мерките против разпространяването на COVID-19 дават резултат и това се потвърди още през месец март. Трябва да бъдем внимателни, нещата не са завършили.
Това съобщи пред bTV зам.-директорът на УМБАЛСМ “Пирогов” проф. Николай Габровски.

Той се притеснява от повишаване на случаите и допустима трета вълна на COVID-19 в страната. Притеснения за скок в броя на инфектираните и утежняване на епидемиологичната конюнктура показаха и учители, които приканиха учебните заведения да останат затворени и след 4-ти януари, когато по проект в класните стаи би трябвало да се върнат учениците от I до IV клас.

Габровски бе безапелационен - имунизацията против COVID-19 е добра вест и ние не бихме могли да се оправим без нея.

“Всичко, което научихме през тази година е, че няма да се оправим с ковид без ваксина. Няма дълготраен имунитет, даже хора, които са преболедували, могат да бъдат още веднъж заразени”, уточни той.

“Начинът да разберем дали е била ефикасна имунизацията, е да забележим дали имаме антитела. Твърди се, че след втората имунизация, на процедура би трябвало към този момент да сме защитени”, изясни още проф. Габровски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР