Времето показа, че отстраняването на Стефан Янев е правилен ход

...
Времето показа, че отстраняването на Стефан Янев е правилен ход
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Времето показа, че Петков правилно отстрани Янев

Времето сподели, че отстраняването на Стефан Янев е верен ход на министър-председателя. Това сподели Първан Симеонов, изп. шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “, в изявление за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “.
„ Разбира се, най-логичното би било, когато съществуват във военновременна обстановка, въпреки и не у нас, популярност Богу, когато съществуват разлики сред съществени държавни мъже, те да се тушират и да се покаже единна позиция, само че когато това не може да стане и изключително когато боен министър показва лична позиция, което е необичайно в тези времена, разумно е държавното управление и той да продължат по обособени пътища. Като споделям обща позиция, с изглаждане на разлики – такава видяхме в първите няколко часа и дни сред президент и министър председател, за които е известно, че от ден на ден демонстрират разлики в политическия си дневен ред, само че те демонстрираха такава обща позиция. В първите няколко дни господин Янев по-скоро говореше като боен експерт и посланик, настоявайки на точна терминология. По-късно обаче стана ясно, че подобен вид позиция е незащитима, странна и
неприемлива за военния министър “, уточни Първан Симеонов. ГЕРБ трансформира отношението си към държавното управление, означи той.
„ ГЕРБ от ден на ден се предлага на това държавно управление. И апропо, това е напълно съществено – те в действителност се надяват и техните представители приказват за преформатиране в границите на този парламент. Те споделят: „ Няма потребност да се върви на избори, дайте да вършим коалиция примерно на националното единение, тъй като са военни времена. Я вземете махнете хората на президента и хората на Българска социалистическа партия, може да ес отърсите от тях, и вземете нас в името на националното помиряване, единство и непоклатимост “, уточни Първан Симеонов. Според социолога Стефан Янев е катапултирал в верния политически миг.
„ Понякога тези внезапни политически придвижвания основават известна опция да катапултираш в верния миг и по-късно да парашутираш като конюнктурно политическа звезда “, означи социологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР