Времето навън може упорито да се чуди в какъв сезон

...
Времето навън може упорито да се чуди в какъв сезон
Коментари Харесай

Най-очакваните касови филми това лято

Времето на открито може настойчиво да се чуди в какъв сезон навлиза и април да е по-топъл месец от май, само че датите се нижат по същия метод като всяка година и кинокалендарът навлиза във етапа на летните блокбъстъри.

През идващите четири месеца по кината ще излязат най-касовите и предстоящи планове на огромните кино студия в Холивуд.

Както традицията още от 2011 година насам повелява, филмовото лято беше намерено с план на Marvel Studios – и в случай че през въпросната 2011-а това беше недотам предстоящият „ Тор: Богът на гръмотевиците “, който записва скромни доходи под половин милиард $, то тази година „ Отмъстителите: Война Без Край “ пренаписа половината финансови исторически върхове в седмото изкуство.

Топ 10 на най-хубавите филми на Marvel Studios

Но фактът, че няма филм тази година, който да е кадърен да детронира „ Война Без Край “ за купата на най-касов филм за 2018-а, не значи, че няма и редица други забавни ленти, с които Холивуд ще се опита да ни впечатли това лято.

ВИЖТЕ НАЙ-ОЧАКВАНИТЕ КАСОВИ ФИЛМИ В ГАЛЕРИЯТА

„ Дедпуул “ направи истински възторг през 2016 година с невижданата си композиция от недодялан комизъм, напоен с препратки към попкултурата, и жесток екшън. Лентата се трансформира във втория най-печеливш филм в историята, неразрешен за фенове под 16 година, и даже записа номинации за редица влиятелни награди, в това число за „ Златен глобус “ за най-хубав филм и най-хубав артист.

Затова не е по никакъв начин учудващо, че продължението, още веднъж с Райън Рейнолдс в основната роля, се чака със повишени упования и огромно неспокойствие. В лентата ще вземат участие още Зази Бийтс в ролята на обичаната комиксова героиня Домино, постоянно занимателният Тери Крюс, Морена Бакарин, Ти Джей Милър и вездесъщият Джош Бролин, който към този момент гледахме в „ Отмъстителите: Война Без Край “ в ролята на страховития антагонист Танос.

Но даже два летни кино лентата не изчерпват репертоара на неуморния Бролин това лято.

От критическа позиция една от най-очакваните ленти за сезона е „ Сикарио: Денят на боеца “, продължение на несъмнено най-хубавият трилър за 2015 година „ Сикарио “. Бролин ще пресъздаде ролята си на антипатичния сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Мат Грейвър, а енигматичният и непроменяемо класен Бенисио Дел Торо ще се завърне към амплоато си на килъра на наркотрафиканти Алехандро Гилик, за което бе обран от номинация за „ Оскар “ за поддържаща мъжка роля на премиите през 2016 година

Филмът ще бъде режисиран от италианеца Стефано Солима, чиито самостоятелни планове в родната му страна дотук непроменяемо са получавали похвали от рецензията, само че евентуално по-голям от всичко останало е фактът, че лентата още веднъж е написана от Тейлър Шеридън, номинираният за „ Оскар “ сценарист зад истинския „ Сикарио “, „ На всяка цена “ и миналогодишното ужасно попадение „ Дивата река “.

Смразяващ, мощен и същински: „ Дивата река “ на Тейлър Шеридан

Най-голямата кино звезда за последните три десетилетия също няма да пропусне да посети киносалоните това лято, евентуално в най-разпознаваемото си амплоа. Том Круз ще играе основната роля в шестото попълнение към поредицата „ Мисията невъзможна “, озаглавено „ Разпад “, въпреки и верният дословен превод на думичката ‘fallout’ да е „ последствия “.

На този стадий на всички ни е ясно какво можем да чакаме от най-вълнуващата и забавна екшън поредност за това десетилетие – сюжет, цялостен с логичен обосновани изненади и с безумни каскади, изпълнени на терен и с на практика средства, с минимална приложимост на зелен екран, и с персоналното присъединяване на самия Том Круз, който все по този начин отхвърля да употребява услугите на дубльор в екшън сцените си.

Със сигурност невероятната отдаденост на Круз е една от аргументите „ Мисията невъзможна “ да е записала по-добри мнения от всички други екшън поредици през актуалното десетилетие от рецензията и от всеобщата публика. В последните години Джеймс Бонд, Джейсън Борн и героите от „ Бързи и гневни “ въобще не могат да се съпоставят с Итън Хънт по нито един параграф, и единственият екшън воин, който е на равнището на персонажа на Круз, е безпощадният Джон Уик на Киану Рийвс, който ще забележим по кината още веднъж чак следващата година.

„ Междузвездни войни “, несъмнено, също няма да пропусне да остави своя отпечатък върху следващото кино лято, откакто последните попълнения към общоизвестната поредност постоянно излизаха през зимата. Този път лентата ще бъде съсредоточена към приключенията на младия Хан Соло, който ще бъде изигран от Олдън Еренрайх, ходът на чиято разцъфтяваща кариера значително ще бъде избран от това по какъв начин ще бъде общопризнат този филм.

Star Wars: Последните джедаи – филмът, който всички чакахме

Рождество Христово в „ Междузвездни войни “

Първи критически мнения за новите „ Междузведни войни “. Без спойлери

Присъствието на уважавани реализатори в поддържащия състав като Уди Харелсън, Танди Нютън и Пол Бетани усилва възможностите лентата да е качествена и забавна, въпреки и Емилия Кларк в основната женска роля да буди повече подозрения, в сравнение с очаквания, поради недотам блестящата филмография на актрисата отвън ролята ѝ в „ Игра на тронове “.

Крайният резултат ще забележим по кината след единствено две седмици, a oще завладяващи заглавия от идното кино лято можете да откриете в линка към галерията нагоре!

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР