Времето навън е изключително смахнато. Редуват се ту дъжд и

...
Времето навън е изключително смахнато. Редуват се ту дъжд и
Коментари Харесай

Новина, която може да спаси здравето ни СНИМКИ

Времето на открито е извънредно смахнато. Редуват се ту дъжд и сняг, ту слънце. Градусите варират от към нулата до плюс 15. Какво да се прави март е женски месец – всичко при него е непостоянно.

Но цялото това смахнато време неимоверно унищожава здравето ни, да не приказваме какъв брой прецакан може да бъде имунитетът ни.

Именно по тази причина в този момент от jenata.blitz.bg ще поговорим за това какво е добре да похапваме, с цел да подсилим имунитета си.

Оказа се, че можем да стане в случай че консумираме по-често пет избрани храни.

Ето кои са петте храни, които покачват имунитета:

Гъби Рейши

Още от няколко хилядолетия гъбите Рейши са на висока респект на Изток, а хората там даже ги смятат за същинско лекарство. Поради наличието на доста дейни субстанции гъбите Рейши имат имуностимулиращ резултат, а също по този начин се борят с умората и депресията. Освен директна консумация тези гъби могат да бъдат открити и под формата на капсули, които се намират елементарно в аптеките и профилираните хранителни магазини.

Куркума

Куркумата е освен ориенталска фалшификация, само че и суперхрана, артикул с изключително висока централизация на потребни свойства. Куркумата има мощен противовъзпалителен резултат. Доказано е, че оказва помощ в битката със свободните радикали, предотвратявайки развиването на болести, а също по този начин е и антидепресант.

Хлорела

Това е друга значима суперхрана. В съставът на тези зелени водорасли има 650 съставния елемент: незаменими аминокиселини, наситени и ненаситени мастни киселини, редица скъпи витамини и минерали, както и микроелементи и доста, доста други. Интересно и добре е да знаете, че хлорелата съдържа извънредно доста витамин В12.

Хлорела е чудесно средство за предварителна защита на болести, породени от използването на рафинирани храни, замърсяване на околната среда и неналичието на хранителни субстанции в диетата.

Прясно изцедени сокове

Те са като натурален склад на витамини. Изберете сок от моркови, портокал, цвекло, джинджифил, ябълки, спанак, ананас, целина, лимон или какъвто и да било различен плод (или зеленчук) и няма да съжалявате. 

Например морковите покачват устойчивостта на организма към инфекциозни болести, цвеклото е чудесно средство за детоксикация, а портокалът пък оказва помощ при настинки.

Кисело мляко

Киселото мляко прави отлична работа със здравето ни. Всичко се крие и дължи на пробиотиците, които са виновни за здравословната микрофлора и битката с нездравословните бактерии. 

Не консумирайте лактоза? 
Тогава заложете на кокосовото кисело мляко – то също е измежду ферментиралите храни, които носят огромна изгода за организма ни. Така да вземем за пример бактериите, които живеят в червата, покачват имунитета на целия организъм. Като включите в диетата си ферментирали храни, можете да се възстановите по-бързо от разнообразни болести и настинки.

За край!
Консумирайте тези храни постоянно, само че с мярка и ще видите какви чудеса ще се случат с имунитета ви! / jenata.blitz.bg

Харесайте и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР