Времето на Борислав Михайлов като президент на БФС явно изтича.

...
Времето на Борислав Михайлов като президент на БФС явно изтича.
Коментари Харесай

Журналистите се правят, че не виждат „Слона в стаята“: Колкото виновни са БФС, толкова и опозицията!

Времето на Борислав Михайлов като президент на БФС очевидно изтича. Ден след кръвопролитията в центъра на София против него бе задействана с цялата си мощност „ държавната машина “ - прокуратурата влезе във футболния съюз, самият Михайлов бе извикан на разпит в комисията за антикорупция, а в страната няма човек, който да не му желае оставката. Премиерът Денков дори щял да пита УЕФА и ФИФА какво да прави с управлението на БФС...

Този път очевидно няма избавление за славния ни вратар, който от 18 години управлява родния футбол. Михайлов е прав, че оставка може да даде публично единствено пред Изпълкома. Но с изключение на формалния акт, има и честен аспект на нещата. А той повелява, че колкото по-бързо бъде оповестено отдръпването в общественото пространство, толкоз по-добре. Явно е, че България има проблем с футболното безчинство. Явно е, че България има проблем с ръководството на футбола в страната. Явно е, че има проблем с ръководството на спорта в последните 3 години. Но по този начин ли ще се решат проблемите?

Но забавно е за какво улисани в хвърлянето на огън и жупел по Боби, публицистите се вършат, че не виждат „ Слона в стаята “ т.е. дейностите на опозицията, отпред с Димитър Бербатов.

След като през последните 2 години стана пределно ясно, че някогашният нападател на Манчестър Юнайтед няма поддръжката на президентите на клубовете (никой с изключение на Берое обществено не го подкрепи), той стартира да се среща с почитателите като задачата му очевидно беше да ги настрои против ръководството на футболната централа! Защото хората, които си дават парите за футбола, ясно му демонстрираха, че не го желаят за президент на БФС!

Но за какво се вижда с почитателите, а не със притежателите на клубове, които към този момент му демонстрираха „ червен картон “ и от които само зависи изборът на нов президент на БФС?! Показаха му го и стотиците аматьорски клубове в цялата страна. През май Бербатов и компания тихомълком започнаха да събират подписи за нов конгрес, откакто предходната им такава „ отлежава “ в съда към този момент повече от 18 месеца в очакване на решение. И какво се случи? При нужни към 230 гласа, хората на Митко съумяха да съберат едвам 80. И то най-вече на клубове, където преобладават почитатели на ЦСКА. Така подписката отиде непосредствено в коша и стана дефинитивно ясно, че футболна България не желае Бербатов за президент.

И като видяха, че не става, хората от опозицията започнаха да играят на „ тънката струна “ на почитателите, които с съображение са недоволни от неприятното показване на националния тим в последните години. Както и от съдийството по родните терени.

Факт е, че в последните седмици Бербатов и обкръжението му непрестанно надъхваха ентусиастите да стачкуват и упорстваха мача с Унгария да е в София. То не бяха писма до УЕФА и Спортния арбитраж, не бяха изявленията и обществен напън да има аудитория на „ Васил Левски “. Каква беше задачата на всичко това? Дали всичко е било инцидентно или добре планувано, никой от представителите на медиите не пита. Единствено сътрудника Владимир Зарков от 7 дни спорт написа, че Бербатов, Стилиян и Мартин вместо да поведат почитателите са се скрили зад клавиатурата на компютрите си и чакат кръвопролитията в София да ги конфигурират на власт във футболния съюз.

Защо обаче тематиката не бе поета от другите медии? Защо нито един публицист не попита кой действително стои зад митинга? Каква е била задачата от него? Имало ли е " подтиквани " (както е обществена загадка, че се работи от години) ултраси, които да провокират безредиците в центъра на София? След като агитките на водещите клубове ЦСКА, Левски, Ботев, Локо и Черно море се разграничиха от деянията на принуждение, кой в действителност го е правил?

Защо никой не пита каква отговорност ще поеме футболната съпротива за уличната война, разразила се пред националния стадион? Защо всички търсят отговорност от министъра на вътрешните работи, от министъра на спорта, от кмета, от БФС, а никой не повдига въпроса за опозицията? Защото се оказва, че в действителност уредник на митинга, довел до кръвопролития е доближен на Бербатов човек.

Става дума за Ивайло Гроздев, към който Столична община ще предяви иск за 42 000 лв. поради провалите. Гроздев е човек, който постоянно може да бъде забелязан в компанията на хора от футболната съпротива, а последната му обществена демонстрация бе в ММС този вторник. Тогава имаше среща на изключените от БФС клубове с хора от управлението на футболния съюз. Гроздев, който е представител на Черногорец Ноевци, бе измежду най-активните хора на Бербатов (заедно с Георги Градев), които упорстваха президентът на Аматьорската футболна лига да бъде изпъден от залата. Ивайло Гроздев е и координатор на щаба на опозицията при събирането на подписките от клубовете за ексклузивен конгрес. Е това не е ли директна връзка сред футболната съпротива и събитията в центъра на София в четвъртък вечер?

И още нещо, не по-малко значимо. След всичко, което се случи в София, някой показва ли си какво можеше да стане, в случай че последователите бяха вътре на стадиона? Крайно време е Министерство на вътрешните работи да разгласи всички данни, с които е разполагал през последните седмици, тъй като е повече от ясно, че ведомството има информатори измежду всички агитки в страната. И да каже ясно какво се е готвило на трибуните на „ Васил Левски “ и за какво се е наложило този мач да е без аудитория?

В последна сметка е ясно, че Конгрес на БФС ще има, само че там надпреварата няма да е с един кон, както скрито се надяват Бербатов и компания. Със сигурност футболните хора ще повдигнат заслужен съперник и всичко ще се реши в залата. Бербатов би трябвало да разбере, че властта във футболния съюз се взима по легален метод, а точно на Конгрес, където се чува волята на всички клубове. И не трябва да потрива ръце от кръвопролитията в четвъртък вечер като си мисли, че възкачването му на трона ще пристигна от единствено себе си. Футболна България към този момент му подвигна „ червен картон “ в последните две години... А заиграването с почитателите води единствено до сходни кошмарни подиуми като в четвъртък вечер... Сред които въодушевеният от Илиан Илиев треньор бе на секунди от победа против Унгария и сподели, че има капацитет...

Източник: 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР