Времето може и да лекува някои проблеми, но не и

...
Времето може и да лекува някои проблеми, но не и
Коментари Харесай

Алекс Сърчаджиева 4 години плаче за Ласкин, отказва да търси нова любов

Времето може и да лекува някои проблеми, само че не и болката от загубата на обичан човек. Доказателство за това е Алекс Сърчаджиева. Четири години след гибелта на своята половинка – артистът Иван Ласкин, тя продължава да плаче за него. Звездата настойчиво отхвърля да търси нова обич, уверена, че никой в никакъв случай няма да я обича, както Иван, нито тя ще може да обича различен мъж със същия пламък.
„ Четири години, Иване! Много те обичам, просто нямаш визия какъв брой доста!!! Преди четири години, на този ден за мен времето спря! И продължава да е спряло, и продължава неистово да боли! И продължава да е смразяващо безшумно. Толкова доста ми липсваш, благо мое момче ”, написа Алекс Сърчаджиева в профилите си в обществените мрежи.

Повод за това самобитно пояснение в обич към Иван Ласкин, с който показа 13 години от живота си, бе годишнината от гибелта му на 6 януари. Актьорът си отиде на Йордановден 2019 година от чернодробна непълнота, откакто месеци наред се бе борил за живота си. Той беше на 48 години. Дълго преди да почине се говореше, че възможностите му са минимални, само че Алекс продължаваше да се бори и до последния вероятен миг да се надява, че мъжът й ще живее още. След Ласкин никой не е виждал овдовялата актриса с джентълмен, макар че е една от най-харесваните дами в страната ни. Тя не си разрешава флиртове, нито нова връзка. Вместо това отглежда сама щерка си София, която стана на 12 години преди месец, и отбелязва всяка годишнина от раждането и гибелта на нейния татко.

„ Здравей, благи мой Иван! Днес отново нуждая се да ти пиша! Не знам за какво тук, може би тъй като не знам къде! Днес, благо мое момче, ти имаш рожден ден! Знаеш ли, Иване, преди този момент беше един от най-щастливите дни в живота ми! Беше изпълнен с доста обич, смях, топлота и благополучие! Сега не е по този начин!

Сега, Иване, ми е пусто! Празно е! Самотно е! Смразяващо безшумно е! Защото теб те няма!

Защото ужасяващо ми липсваш! Защото желая да те прегърна и да не те пусна в никакъв случай! Защото желая да те целуна! Защото нуждая се да приказвам с теб! Защото желая да се дръзвам с теб! Защото желая да видиш София! Защото нуждая се от теб и твоята усмивка! Обичам те доста! Това е ”, написа Алекс на 10 март предходната година, когато Ласкин щеше да навърши 52 години, в случай че беше жив. Нейните профили в обществените мрежи преливат от сходни трогателни текстове за умрелия артист.

Алекс не крие, че още при първата си среща с Иван е помислила, че ще бъде негова жена. Това става на фотосите на кино лентата „ Най-важните неща ” на режисьора Иван Андонов. Премиерата е през 2001 година, когато младата актриса е 18-годишна, а Ласкин е на 31 и е един от най-харесваните мъже в страната. Не една жена е влюбена в него, само че когато среща момичето, той споделя: „ Ти ще станеш моя жена! ”. „ Гледай си работата! ”, дава отговор Алекс, само че все пак не остава безразлична към чара на тогавашния красавец. „ След няколко години отново се видяхме и тогава всичко беше друго. Винаги съм го харесвала като артист, още от „ Васко да Гама от село Рупча “, а той е и извънреден красавец и много дами са били влюбени в него ”, споделя актрисата след гибелта на мъжа си. Тя го разказва като човек-вселена, „ доста сантиментален и необикновен мъжага. Животът ми е бил прелестен, изпълнен с доста обич и смях. Била съм толкоз обичана и толкоз съм обичала! Тези 13 години с Иван са като разказ ”, спомня си още овдовялата звезда.

С мъжа й непрестанно чествали обичта си с благи жестове,

бележки с текст „ Обичам те! ”,

които лепели из жилището си, и безкрайни пояснения в обич. Четири години след гибелта на артиста последователки на двойката напомнят едно от тези пояснения, ориентирани към Алекс, които той приживе написа в обществените мрежи: „ Толкова те обичам, че даже не виждам детето ни, когато притичва около теб! Толкова те обичам, че когато стоеше под дъгата в Гърция, тя ми се видя черно-бяла... Обичам бръчиците и нескопосаната ти прическа заран, когато се събуждаш и приличаш на мокро врабче... Толкова те обичам, че единствено когато съм с теб не съм лакомец. Толкова те обичам, тъй като ме правиш добър и гальовен, тъй като цериш просташкият ми темперамент единствено с взор... тъй като те обичам! Обичам тайнството ти на почтен човек и някои релефи от тялото ти, за които няма да споделя! Обичам дишането против лицето ми, когато спиш и аз те виждам! Обичам да те погалвам и ти да се усмихваш на сън... ”.

Алекс е уверена, че никой повече няма да я обича по този начин. Затова овдовялата на 35-годишна възраст звезда отхвърля да допусне различен мъж до себе си. Предпочита да живее със спомените за огромната обич, вместо да се впусне в нова, от която би могла да се разочарова. Преди две години, на втората годишнина от гибелта му, тя написа: „ Прегръщам те, Мило Мое Момче... там някъде, измежду поляна от светулки ”. Приживе Иван я повеждам на място, цялостно със светулки, и й го „ подарява ”. Актрисата е уверена, че в никакъв случай няма да не помни този жест, а любовта не е в скъпите движимости, а точно в такива нематериални дарове.

Въпреки че не си разрешава да не помни нищо от живота с мъжа си, тя рядко върви на гроба му, както и на гроба на своята майка – актрисата Пепа Николова, която си отива от този свят през 2006 година Двата гроба са близо един до различен. Алекс ги поддържа в положително положение, само че не обича да пали свещи край тях. Казва, че обичаните й хора са с нея всеки ден, тъй като ги носи в сърцето си. Старае се да поддържа загатна за тях и у щерка си София. Момичето в никакъв случай не е виждало баба си, само че майката й споделя за нея съвсем откогато е родена. А за Иван Ласкин беседват непрестанно. София се сърдела, че е била на погребението му. Алекс обаче е безапелационна, че няма по-тежка панорама от дете с цветя край свеж гроб.

Дали Алекс Сърчаджиева в миналото още веднъж ще се влюби? В живота се случват всевъзможни изненади, тъй че е допустимо да пристигна ден, в който и това да стане. След всичко, изживяно с Ласкин, обаче е несъмнено, че даже и да допусне различен в живота си, тя в никакъв случай няма да не помни огромната обич с бащата на своята щерка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР