Времето е все по-лятно, а с това и все по-горещо.

...
Времето е все по-лятно, а с това и все по-горещо.
Коментари Харесай

Грижа за кожата през лятото в няколко стъпки

Времето е все по-лятно, а с това и все по-горещо. Слънцето гали кожата и ни радва, само че от време на време галенето минава в малко по-агресивно допиране и вреди на кожата, като даже може да бъде рисково.

Няколко съществени стъпки би трябвало да съблюдаваме наложително, с цел да поддържаме кожата си освен красива, само че и здрава. Част от грижите за нея несъмнено са и вярната диета и приема на доста вода, с цел да бъде тялото добре хидратирано.

Ето какво би трябвало да вършим, с цел да наподобява и бъде кожата ни безупречна.

Добро и постоянно разчистване

Кожата би трябвало да е добре, само че и нежно почистена, с цел да бъдат предотвратени омазняването, черни точки и акнето. Добре почистената кожа също по този начин приема доста по-добре и последващите артикули, с които ще бъде третирана.

Редовното тонизиране

Ползването на тоник може да се случва както преди, по този начин и след почистването и постоянното му прилагане и извънредно удобно за кожата. Той би трябвало да бъде без алкохол, като съумява да отстрани и грим, и нечистотия от кожата, като също по този начин я защищава от омазняване.

Най-препоръчвани леки тоници са мицаларните води, тъй като с изключение на почистването и тонизирането, те също по този начин успокояват кожата. Съставките които би трябвало да търсите в тоника, който ще ползвате са хиалуроновоа, салицилова и алфа хидрокси (AHA) киселини.

Овлажняване на кожата

Независимо вашият вид кожа, тя би трябвало да бъде добре овлажнена. Ако несъмнено е суха или комбинирана, ще изберете овлажнител с по-богата формула. При всеки случай обаче, кожата има потребност от подобен, тъй като овлажнителите защищават от изсушаване, бръчки и поява на петна.

Слънцезащитен крем

Слънцезащитата е може би един от най-важните артикули, за който се твърди, че би трябвало да се употребява даже след края на лятото. Слънцето може да засегне както типа, по този начин и здравето на кожата, за това не забравяйте да нанасяте слънцезащита, изключително при потреблението на по-агресивни артикули за лице, които отслабват кожата.

Процедури

Трябва добре да помислите и да прецените по отношение на характерността на вашата кожа (и даже диета), какви процедури можете и би трябвало да употребявате за лицето си. Серуми или кремове, срещу бръчки или пилинг процедури, в вярната композиция и периодичност на прилагане инвестицията в верните артикули несъмнено ще даде дълготрайни резултати.
 Полезни препоръки за вярна грижа и хидратация на кожата Полезни препоръки за вярна грижа и хидратация на кожата
Вие чудесно знаете, че хидратацията на кожата е неразделна част от грижата за кожата. Искате ли да знаете каква е разликата сред овла...

Специално за летните месеци

Хидратация, хидратация, хидратация! Разбира се както външна, по този начин и вътрешна. Много пиянство на вода и положителни артикули за хидратиране, ще поддържат кожата ви без особени старания в добър и здрав тип.

Различните видове кожа

Всички знаем, че всеки човек употребява съвсем напълно самостоятелни комбинации от артикули, които да оказват помощ на кожата му.
 Дерматологът доктор Десислава Ночева: Кожата помни даже детските години Дерматологът доктор Десислава Ночева: Кожата помни даже детските години
Д-р Десислава Ночева е приключила Медицинския университет в Пловдив през 2006 година Придобива компетентност по кожни и венерически заболявания прочие..

Например мазната кожа е най-проблемна през лятото. За нея е добре да бъде постоянно ексфолирана и почиствана постоянно, с цел да бъде премахвана мръсотията в дълбочина. Леки слънцезащитни кремове, които да не я омазняват в допълнение. Също по този начин са добра концепция и глинените маски за лице, които отстраняват себума и мръсотията.

Комбинираната кожа реализира най-положителни резултати с препарат с гел текстура и без наличие на алкохол. Добър овлажнител и матиращ безоблачен крем, приключват уместно процедурите.

Сухата кожа се усеща най-добре с леки артикули през лятото. Така няма да остават мазни останки и попиват бързо.

И за късметлиите с естествена кожа можем да кажем главно, че не е нужно да полагате съвсем никакви старания през лятото, с цел да поддържате добър тип на кожата си. Гел за измиване, лек овлажнител и матираща слънцезащита ще ви свършат съвършена работа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР