Времето днес ще бъде облачно. Първо в западните райони, а

...
Времето днес ще бъде облачно. Първо в западните райони, а
Коментари Харесай

Още ден студ и дъжд. Какво време ни очаква по Великден?

Времето през днешния ден ще бъде облачно. Първо в западните региони, а до края на деня и в останалата част от страната ще превали дъжд, на надморска височина над 800-900 метра – дъжд и сняг.

На обособени места в Южна България преваляванията ще са със обилни количества. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, който денем в Дунавската низина ще се ориентира от северозапад.

Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, в обособени котловинни полета в Западна България и малко под 0°, а оптималните – сред 9° и 14°, в София – към 8°, оповестява вестник Стандарт.

Над Черноморието облачността ще е най-вече забележителна и следобяд тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат от 9° до 13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

В планините ще доминира облачно време, на доста места с превалявания от сняг, в ниските елементи – дъжд и сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад, който след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 4°, на 2000 метра - към 0°.

През нощта облачността ще намалее. В Югозападна България ще е съвсем безшумно, с минимални температури към и малко под нулата, и във високите полета има условия за слана. В останалата част от страната ще духа до сдържан северозападен вятър, а температурите сутринта ще бъдат от 0° до 5°.

В четвъртък дневните температури ще се покачат и тук-там ще доближават 19°-20°. От югозапад облачността още веднъж бързо ще се усилва, само че вероятността за превалявания е дребна.

В петък ще доминира облачно време, тук-там с краткотрайни превалявания. Вятърът от юг ще се усили, изключително в източната половина от страната, и ще се затопли още малко. В събота вятърът сензитивно ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад.

Облачността ще е променлива, а към и след обяд тук-там в Северна България и планините ще превали и прегърми. Максималните температури едва ще се намалят. В неделя ще бъде най-вече слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, само че вероятността за превалявания е дребна. Дневните температури ще доближат тук-там до 25-26°.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР