Временното затишие на фронтовете от последните два месеца е към

...
Временното затишие на фронтовете от последните два месеца е към
Коментари Харесай

Владимир Путин променя подхода към СВО в Украйна

Временното мъртвило на фронтовете от последните два месеца е към своя край и припомня затишието в навечерието на борбата при Курск.

Временното мъртвило на фронтовете от последните два месеца е към своя край и припомня затишието в навечерието на борбата при Курск. Русия и Украйна, напомпана със западно, най-вече американско оръжие, приключват съсредоточаването на силите по направленията на основния удар и подреждат войските си в атакуваща настройка. Главният въпрос в този момент е изборът на времето на удара.

Всички тези дейности са съпроводени от подобаваща осведомителна и пропагандна изразителност, отразяваща желанията на страните да решат изхода от борбата точно с военни средства. След като Западът обществено осъди освен съветското управление, само че и Русия като страна (те спорят единствено за детайлите и стадиите на разчленяването й), договарянията се изчерпаха толкоз доста, че президентът намерено разгласи това.

Редица събития акцентират, че Кремъл към този момент не търси компромис сред Русия и Запада. Това е визитата на Путин в обединявания щаб на родовете войски, задействани в СВО, съпроводено от удари по инфраструктурата на Украйна и нейните системи за Противовъздушна отбрана. Създаване на президентска работна група по въпросите на мобилизацията и общественото подкрепяне на участниците в СВО. Посещението на президента в Минск и изявлението му на разширено съвещание на колегията на съветското министерство на защитата.

Дори единствено този лист от събития приказва самичък за себе си. Русия разчита единствено на военния триумф. Предстоящото ново издание на Концепцията за външна политика ще запише промени в връзките сред Русия и Запада. Това значи и началото на промени във вътрешната политика.

Мобилизацията става негово централно звено. Мобилизацията се забави, тъй като това е необратим и изчерпателен развой, радикално изменящ идеологията, стопанската система и ръководещата класа на Руската федерация. Сега дефинитивно е ясно: други разновидности в връзките й със Запада няма, това решение е назряло и дефинитивно.

Най-важното в речта на Путин на разширеното съвещание на колегията на Министерството на защитата може да се назова не детайлите на мобилизационната политика, а откритото самопризнание, че оттук насетне присъединението към Запада и стратегическото партньорство с него се признават за неточност и отхвърлянето на този курс е отправната точка на новата тактика на политическата класа на Руската федерация.

Това не изключва ситуативни съглашения, само че всички те към този момент няма да се подписват от позиция на някакво мечтано стратегическо партньорство, а от позиция на концептуална борба и се преглеждат точно като връзки с съперника . И това към този момент са други условия и други гаранции. Вече няма да има „ настройки изпод и в профил “ („ жестове на благосклонност “ и доставки на безценица). Съответни ограничавания чакат Русия и тези политически групи, които обичайно са насочени към Запада и не желаят да трансформират ползите си.

Отговаряйки авансово на въпроса за ролята на политическото управление на Руската федерация за това, че Западът е оценен погрешно дълги години, Путин призна, че самият той дълго време е правил всичко допустимо, с цел да резервира курса към присъединение към Запада, макар че от 2007 година той непрекъснато отбелязва възходящите компликации по този път.

Това бяха действителностите и изискванията на този интервал, към момента не бяха взети радикалните решения от страна на Запада. Фундаментални промени се случиха от февруари 2014 година до декември 2022 година В същото време Путин не сподели, че прозападният курс е общопризнат от руското управление в следвоенния интервал и изключително през интервала на Брежнев (Хелзинки и разведряване) и е завещан от Елцин.

Така президентът избегна въпроса за историческата отговорност на елитите и просто даде да се разбере, че парадигмата „ Европа от Лисабон до Владивосток “ е завършила и това решение не е опортюнистично, а се основава на нова, нелиберална оценка на действителностите. и главните национални ползи на Руската федерация.

Оттук нататък ръководещата класа на Русия ще изхожда от това и ще се образува по този аршин. Той към този момент се образува, еволюционно и без шутове. Ротацията на елитите се прави редом с ротацията на смислите/наративите/. Русия занапред стартира да разпростира своя капацитет. Може да се каже, че светът след Ялта стартира да се оформя с речта на Путин на колегиума на Министерството на защитата на Русия през декември 2022 година Преди това имаше други възможности, а в този момент ги няма и това е най-важното.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР