Временното примирие между Ахмед Доган и Делян Пеевски е само

...
Временното примирие между Ахмед Доган и Делян Пеевски е само
Коментари Харесай

Касим Дал прогнозира жестока битка между Доган и Пеевски

Временното помирение сред Ахмед Доган и Делян Пеевски е единствено видимо, а сред двамата следва " жестока борба " - това разяснява пред БНР Касим Дал, някогашен зам.-председател и основател на Движение за права и свободи, който напусна партията през 2010 година

" Тези двама ръководители на Движение за права и свободи, като се приемали да оглавят Движение за права и свободи, би трябвало да знаят, че в Устава на партията има място на почетния ръководител и той дефинира политиката, той глоби листите за избори. Щом одобряват това нещо, значи в ръцете на Доган са плюсовете ", сподели Дал в изявление за Илия Вълков.

Той иронично предложи на Ахмед Доган да не търси медиатори като някогашния ректор на УниБИТ Стоян Денчев, който назова човек от " дълбоката, паралелна страна " поради мрежата на въздействие на Държавна сигурност.

" Никой не може да му помогне. И Пеевски е от тези среди ", разяснява Касим Дал. По думите му - самият Доган е " начертал пътя " за възхода на Делян Пеевски във властта, а това е била една от аргументите за раздора им през 2010.

" Пеевски в никакъв случай не е работил с хора, не е партиен служащ. Той работи брутално и това проличава - до каквото се е допрял, всичко е разрушено. Примерът е КТБ, Булгартабак, Лафка. В политиката човек би трябвало да се научи да споделя не " аз ", а " ние ". Когато работиш с хора, би трябвало да се съобразяваш с техните претенции ", сподели Дал.

За рецесията, в която се намира Движение за права и свободи сега, виновност носи и вторият ръководител Джевдет Чакъров, счита Касим Дал.

" Остана глух във всичко това, което се случи. Може би в случай че беше на мястото си, нямаше да се случи това нещо ", сподели той.

Дал уточни, че и Бойко Борисов " работи дружно с Пеевски ", като даде образец с назначенията на новите регионални и зам.-областни шефове в Кърджали, Хасково, Търговище, Разград и други

Касим Дал остро разкритикува дейностите на ПП-ДБ в интервала на 49 Народно заседание, когато обединението позволи обществената интервенция на Делян Пеевски във властта (още до момента в който той не беше ръководител на ДПС) поради конституционните промени.

Според Дал - ППДБ трябваше категорично да заявят, че отхвърлят да работят с хора от Движение за права и свободи, глобени от Съединени американски щати по Закона Магнитски. Останалите хора от парламентарната група на Движението са можели да сътрудничат за по-голямото болшинство, счита той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР