Временно управляващата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана

...
Временно управляващата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана
Коментари Харесай

Белград извика на разговор българския посланик, изказването на Борисов било неприемливо

Временно ръководещата българското посолство в Белград Ива Крулева бе извикана през вчерашния ден в сръбското външно министерство по искане на министър Ивица Дачич за изясняване на обстановката, зародила след изявлението на премиера Бойко Борисов по отношение на Косово, предадоха Танюг и Българска телеграфна агенция.

Пред Крулева още един път бе декларирано, че изказването на премиера Борисов е " недопустимо, тъй като не е правилно, и се отнася до най-важния въпрос за една страна, въпроса за териториалния интегритет ", заяви министерството.

" Това изказване не подхожда на упованията на Република Сърбия за другарски и добросъседски връзки. Повторено е, че Сърбия се надява такива изказвания да не се повтарят в бъдеще. Позицията на Европейски Съюз не е без значение Косово и всички би трябвало да се придържат към това ", се споделя в известието.

В открития диалог от сръбска страна е изразена изненада от това, че по този мотив посланикът на Сърбия в София е бил извикан в българското външно министерство.

Повторена е готовността на Сърбия да продължи да развива и задълбочава добросъседските връзки с България и още един път е изразена признателност за поддръжката, която България оказва на Сърбия по пътя към Европейски Съюз.

От сръбското външно министерство оповестяват, че Дачич ще се срещне през днешния ден с българския външен министър Екатерина Захариева на неофициалната министерска среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в Словакия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР