Временно ще преустановим зелените коридори заради липса на ваксини. Това

...
Временно ще преустановим зелените коридори заради липса на ваксини. Това
Коментари Харесай

Ангелов официално обяви спиране на зелените коридори

Временно ще преустановим зелените коридори поради липса на ваксини. Това заяви по време на брифинга на здравните управляващи министърът на опазването на здравето проф.   Костадин Ангелов .
Той посочи, че до края на седмицата се чакат 52 хиляди дози от имунизацията на AstraZeneca. Ако бъдат получени в точния момент, 50% от тях ще бъдат разпределени за персоналните лекари.
Припомняме, че в последните дни лечебни заведения и общопрактикуващи лекари оповестяват за липса на ваксини. По рано през днешния ден стана ясно, че краткотрайно се прекратява имунизацията във ВМА, заради привършване на наличните количества ваксини. В него продължава имунизирането по обособените етапи, според Националния имунизационен проект и слагането на втора доза на направените досега имунизации.
За прекъсване на имунизацията заради дефицит на ваксини оповестиха и лечебните заведения " Св. Иван Рилски " и " Св. Анна ". В най-големите градове в страната - София и Пловдив персонални лекари също оповестяват, че ваксини за тях няма.
Това се случва по-малко от седмица откакто министър председателят Бойко Борисов разпореди да се основат " зелени коридори " за имунизиране. С писмо до всички Регионални здравни инспекции (РЗИ) в страната министърът на опазването на здравето подреди да бъде направена организация, тъй че да има часове, в които да се имунизират всички искащи, без значение дали попадат в предпочитаните съгласно имунизационния проект етапи или не.
Какво сподели през днешния ден по адрес на AstraZeneca министър Ангелов -.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР