Временно се отлага въвеждането на 5G около някои летища в

...
Временно се отлага въвеждането на 5G около някои летища в
Коментари Харесай

Отлагат въвеждането на 5G около летищата в САЩ

Временно се отсрочва въвеждането на 5G към някои летища в Съединените щати. Притесненията на авиоиндустрията са, че новата технология, която трябваше да бъде задействана през днешния ден, може да провокира безпорядък.

Американските телекомуникационни оператори краткотрайно ще забавят въвеждането на 5G към основни летища в Съединени американски щати. До решението се стигна след гледище на ръководителите на самолетните компании.

" Доброволното деяние на фирмите, предоставящи безжичен интернет, е стъпка в вярната посока. Но остава въпросът дали е задоволително и дали ще имаме гаранция, че 5G няма да смущава летищните системи ", сподели авио специалистът Джош Верде.

Сред терзанията са, че 5G услугите употребяват радиочестота, която може да сътвори проблеми при кацането на самолетите и даже да направи невъзможни някои от полетите.

Мобилните оператори обаче акцентират, че технологията към този момент е въведена в доста европейски страни, само че в тях употребяваните радиочестоти за разнообразни от тези в Съединените щати.

Авиокомпаниите желаят мрежата да бъде неразрешена в разстояние на две благи от пистите.

Администрацията на президента Джо Байдън разгласи, че ще продължи да работи с двете страни в разногласието до постигането на непрекъснато решение по въпроса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР