Временно отварят кооперативните пазари и борсите за цветя в страната.

...
Временно отварят кооперативните пазари и борсите за цветя в страната.
Коментари Харесай

Общинските пазари отварят само за три дни

Временно отварят кооперативните пазари и тържищата за цветя в страната. След като в събота вечерта здравният министър издаде заповед да бъдат затворени поради скупчване на хора, на търговците беше дадена пролонгация от три дни да продадат продукцията. Това би трябвало да се случи в интервала от 13 до 15 април в това число, като хората ще могат да си напазаруват плодове и зеленчуци за празниците. От 16 април (четвъртък) обаче, общинските пазари ще затворят отначало до второ разпореждане. Прави се организация неосъществената продукция на родните производители да се изкупи за потребностите на „ Социалния патронаж “.

Общинската защита и общинската полиция ще спомагат за въвеждане на новата ограничаваща мярка. На Женския пазар в столицата се построява пропускателен пункт, дезинфекцира се. Всички ограничения и от предходните дни са настоящи и сега. Навсякъде са сложени табели с указания. Има и пунктове за стерилизация.

„ Пазарът отваря при засилени ограничения за сигурност. Няма да се позволяват скупчвания. Призовават се жителите да съблюдават инструкциите на Националния щаб. Създадена е стройна и мощна организация. Разчита се и на съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи ”, изясни пред Българска национална телевизия Драгомир Димитров, изпълнителет шеф на пазари „ Възраждане ”.

Женският пазар е един от най-големите пазари и на него се струпват най-вече гости. Той разполага със 160 сергии, като сега в пазара се позволяват по 60 индивида, с цел да не се допусне скупчване. До всеки един от секторите има човек с жилетка и радиостанция, който следи и управлява да се съблюдават условията за сигурност.

„ При всички положения ще има обезщетения за търговците “, увери Димитров.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР