Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов излезе със своя

...
Временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов излезе със своя
Коментари Харесай

Позиция на Борислав Сарафов: Нарушеният баланс между властите трябва да се възстанови

Временно изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов излезе със своя позиция по отношение на разнопосочните позиции на представители на политическите партии.

Според него политиците не трябва да се месят в правосъдната система и да съблюдават Конституцията на Република България. Той приканва също по този начин за възобновяване на нарушавания баланс сред управляващите в полза на обществото.

Факт е, че години наред следствие по ''Осемте джуджета'' не организира, добави тя

Ето и цялостният текст:

„ В качеството ми на краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор, определен от способената прокурорска гилдия във Висш съдебен съвет, съм задължен да заявя, че:

Фундамент на правовата страна е спазването на правилото за разделяне на управляващите.
Гаранция за устоите на демократичното общество е ненамесата на законодателната и изпълнителната власт в активността и действието на правосъдната власт.

Всички участници в политическия развой, осъществяващи функционалности на държавно ръководство, отвън правосъдната система, следва прецизно да съблюдават духа и буквата на Конституцията на Република България и да се въздържат от интервенция, изразяваща се в директно влияние или внушения, които накърняват устоите на правовата страна.

Призивите за промени в правосъдната система следва да намерят реализация посредством законодателство и решения в границите на компетенциите, с цел да се възвърне нарушеният баланс сред управляващите в полза на обществото. “

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР