Временно изпълняващ длъжността директор на БАБХ в Стара Загора е

...
Временно изпълняващ длъжността директор на БАБХ в Стара Загора е
Коментари Харесай

Хванаха шеф на БАБХ пиян зад волана? Той отрича

Временно изпълняващ длъжността шеф на БАБХ в Стара Загора е бил хванат да кара автомобил „ Тойота “ с 2,6 промила алкохолно наличие в кръвта, което е било открито с техническо средство от спрелите го за инспекция служители на реда, написа.

Засечката с доцент доктор Тодор Славов, който е на този пост от няколко месеца, откакто служебният аграрни министър в профил предшественика му доктор Дамян Миков поради незадоволителни резултати от инспекции в локална плантация за развъждане на норки, е станал към 23,30 часа на 18 декември на улица „ Одринско опълчение “ в Стара Загора.

45-годишният мъж е бил зад кормилото на лек автомобил „ Тойота “, наложило се е задържането му за до 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи, защото първичната му реакция били много непремерена, описват участници в инспекцията. Малко по-късно нарушителят трансформирал тона и се съгласил да бъде тестван.

На 20 декември доктор Славов беше на работното си място в регионалната дирекция и по телефона изрично отхвърли както да е бил спиран за инспекция, по този начин и да е дал позитивен резултат за алкохол, по думите му карал не „ Тойота “, а „ Опел “. На 21 декември от старозагорската районна прокуратура потвърдиха самоличността на нарушителя, против който още на 18 декември е било формирано бързо произвеждане по чл.343 б, ал.1 от Наказателен кодекс при старозагорското Второ районно управление (на МВР).

В пресъобщение от пловдивската апелативна прокуратура се оповестява че: “На 18.12.2021 година към 23.20 ч., в гр. Стара Загора автопатрул на полицията спрял за инспекция лекотоварен автомобил, ръководен от Т.С. на 45 година По време на инспекцията чиновниците на Министерство на вътрешните работи се усъмнили, че лидерът е под влияние на алкохол. Той бил тестван с техническо средство „ Алкотест Дрегер “, като тестът е отчела 2,64 промила алкохол. Т.С. е дал кръв за проучване. След действието той е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.В хода на следствието е назначена и направена химическа експертиза, съгласно която централизация на алкохол в кръвта на водача е 2,86 промила. Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е формирано бързо произвеждане за ръководство на автомобил след приложимост на алкохол – закононарушение по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс. На Т.С., лидер на автомобила, е връчена призовка за явяване на 23.12.2021 година за предявяване на обвиняване за осъществено закононарушение по член 343б алинея 1 от Наказателния кодекс – ръководство на автомобил с централизация на алкохол над 1,2 на хиляда, а имено 2,86 промила, открито с химическа експертиза. Срокът за привършване на бързото произвеждане е седемдневен. “

Колеги на доцент Тодор Славов, който е и учител в Тракийския университет, останаха сюрпризирани от случилото се, съгласно тях ученият-управленец не е имал до в този момент сходни „ издънки “. Постът, който заема до провеждането на конкурс, е измежду „ най-ветровите “ от изнесените държавни институции, разясняват осведомени, за малко време там са се сменили трима ръководители. Последният обезпокоителен сигнал за проблеми в района беше от предходната седмица, когато е установено огнище на птиче грип във плантация за развъждане на патици в село Малък дол, община Братя Даскалови. Наложило се умъртвяването на 7 000 птици, това е станало в неделя, заяви самият доцент доктор Тодор Славов, продължавало наблюдението на друга плантация, която се намира на към километър от проблематичния обект.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР