Временният ръководител на румънската антикорупционна агенция заяви във вторник, че

...
Временният ръководител на румънската антикорупционна агенция заяви във вторник, че
Коментари Харесай

Ръководителят на румънската антикорупционна агенция напусна поста си

Временният началник на румънската антикорупционна организация съобщи във вторник, че се отдръпва и като за причина показва „ враждебната среда”.
Анка Джурма е отпред на Националната дирекция за битка против корупцията (ДНА), откакто нейния предходник Лаура Кодрута Ковеси беше отстранена от поста от държавното управление през юли, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
„ През цялото това време аз правех най-хубавото, с цел да съм сигурна, че ДНА действа добре, без значение от враждебната конюнктура, в която работех в институцията”, уточни Джурма в изказване.
Тя показа, че последните събития, в това число недоброто медийно отразяване, „ ме накараха да оценя, че нямам повече опцията и изискванията да продължа да работя съгласно визията ми”.
Припомняме, че Румъния пое от 1 януари ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз макар разногласията с Брюксел поради продължаващите правосъдни промени. Европейската комисия желае тези промени да отпаднат, защото съгласно нея те могат да навредят на битката с корупцията в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР