Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер пое отбора

...
Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер пое отбора
Коментари Харесай

Солскяер: Искам да атакуваме и доминираме, винаги трябва да се движим напред

Временният управител на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер пое тима единствено преди няколко дни, само че оттогава насам той реализира две победи с общо осем маркирани гола в двете срещи. След спореният престой на Жозе Моуриньо отпред на “червените дяволи”, една от главните цели на норвежеца е да " върне усмивките на лицата на хората в клуба”, почитателите, както и атакуващият футбол, който е заложен в ДНК-то на клуба.

Бившият нападател бе назначен до края на сезона, а през лятото Юнайтед ще би трябвало да вземе ново значимо решение за бъдещия непрекъснат ментор на клуба. “Убиецът с бебешкото лице”, както бе прочут при престоя си като футболист на “Олд Трафорд”, Солскяер не крие желанието си да остане, а даде мнението си и по доста други въпроси преди срещата с Борнемут от 18:30 през днешния ден.

“Наслаждавам се на всяка минута”

“Наслаждавам се на всяка минута откогато съм тук. Когато дойдеш и видиш качеството на играчите, това е същинско наслаждение. От вторник до четвъртък, когато се разбрахме с управлението, аз от самото начало мислех - по какъв начин мога да трансформира нещата оптимално бързо. Бях доста въодушевен, тъй като познавах единствено трима или четирима от играчите. Още първият ден седнахме и поговорихме с Майк Фелън (новият му асистент), по-късно срещнах играчите, поздравих ги, само че им заявих, че имам лични визии за нещата. Тактиката е единствено едната страна на нещата и ние не сме трансформирали толкоз доста от нея. Искам играчите да излязат и да покажат на какво са способни, изключително преди да дойдат огромните мачове. Тактически ще имаме повече време да работим през януари, тъй като графикът ще го разреши, в този момент всичко бе ориентирано към тези първи няколоко срещи”.

Временен или непрекъснат?

“Моята работа е през идващите пет месеца, след което ще би трябвало да оставя нещата на някой различен. Това е проектът за момента. Искам да покажа на момчетата какво е Манчестър Юнайтед. Трябва да ги поведа и напътвам по този начин, че когато печелят титли през идващите 1-2 години да мога да усещам, че и аз съм съдействал за това. Винаги имам упоритост, само че споделих и на Ед Удуърд, както и на притежателите - желая да се оправя добре до май, каквато е ангажимента, а по-късно, в случай че решите някой различен да поеме нещата - това е фантастично, в случай че решите, че сте удовлетворени от мен - сигурен съм, че ще се разберем”.

Да си в стола на Алекс Фъргюсън

Малко е необичайно да съм в ролята на сър Алекс Фъргюсън. Всеки кулоар, всяка врата на която блъскам, когато вляза, той постоянно бе в този стол. Сега аз съм в него. Той е моят “шеф” и постоянно ще бъде. Tой е някой към който постоянно мога да се обърна за съвет.



Манчестър Юнайтед има избрана просвета

" Очевидно е, че приказваме главно за упованията и стандартите на тима на терена, само че отговорностите на всеки състезател на Манчестър Юнайтед не свършват до там. Имаме избрани правила и просвета, които би трябвало да се съблюдават. Понякога най-хубавите правила, са писаните правила. Когато прекрачиш избрани граници, би трябвало да има двама или трима носители на тези полезности, които да ти кажат - ние не вършим това тук, ние го вършим по този метод. Знам, че има отзиви, че нямаме същински водачи, само че мнението ми е, че има момчета с такива заложби. Разбира се, когато погледнеш към терена и виждаш същински спечелили.

Смятам, че се представихме доста добре в първите два мача откогато съм тук. Играхме атакуващо, отбелязахме, само че също по този начин изглеждахме добре и в отбранителен проект, а Фил Джоунс и Виктор Линдельоф се показаха на равнище. За да си състезател на Манчестър Юнайтед значи да си взимал най-хубавите решения в живота си. Никой не се носи по течението и се оказва в този клуб. Трябва да имаш дисциплинираност, гений, голямо предпочитание и апетит да си най-хубавия. Сега тези играчи просто имат потребност това да им бъде напомнено. Да им напомним, че те просто желаят да играят футбол, а не са тук единствено тъй като са изкушени от парите и славата. Това е група от доста положителни играчи, само че някои от тях в действителност не са били задоволително дълго тук, с цел да схванат какво в действителност значи да носят тази фланелка. Няма да гледаме обратно и всичко, което се е случило до момента. Единствено в този момент има значение с щаба да подобрим тима по този начин, че в края на сезона да сме отбор, с който да се гордеем

“Играчите би трябвало да поемат своята отговорност”

Има разнообразни играчи, само че няма по какъв начин да просперираш, в случай че не желаеш да поемеш отговорност. Ако просто си казваш - има доста положителни играчи и все някой ще поеме това обвързване. Когато си в толкога добър тим е елементарно да се поддадеш на това, само че в края на деня, когато излизаш през вратата, би трябвало да си мислиш - би трябвало да поема повече отговорност. Така вършат огромните играчи. Те носят отговорност освен за себе си, само че и за представянето на целия тим. Всички имаме една цел и не може някой просто да се носи по течението, тъй като ще е се озове от другата страна на вратата.

Философията на Солскяер

“Разбира се, че моята философия е мощно повлияна от тези 15 години, които съм прекарал тук. Ще нападаме съперниците си, ще опитваме да преобладаваме в срещите, желая да влизаме във всеки мач с вярата, че можем да победим. Разбира се, че ще почитаме и съперника. Дори при шефа (Фъргюсън) не побеждавахме всеки мач с 5:4. Имахме игрчи като Яп Стам, Рио Фърдинанд, Видич откъм гърба, което ти дава убеденост, че можеш да завършиш без да допуснеш гол, това е салдото.

Искам да виждам играчите да се любуват на това, което вършат, само че няма приятност без победа. Наслаждаваш се, когато побеждаваш. За това просто би трябвало да побеждаваме. В днешни дни футболът е доста по-различен, тъй като структурата е друга, има доста повече хора. Времената на шефа, когато той контролираше безусловно всичко, към този момент са минало, само че въпреки всичко аз взимам решенията. Сега има състезателен шеф, има притежатели, които в действителност желаят да са част от процеса и имат мнение по какъв начин би трябвало да се играе футбол. Но аз въпреки всичко съм управител и се назовавам по този метод, тъй като имам доста положителни треньори към себе си. Всъщност аз в действителност не върша доста в тренировките. Играчите се изтощават, в случай че си всеки ден на терена и те чуват единствено твоя глас. Аз върша стъпка обратно и просто следя процеса. Това е основно за мен. Така мога да набюдавам нещата в профил и да вземам решения за това кой ще играе, за тактическият метод към мачовете, а не да мисля за тренировката утре”.

“Винаги би трябвало да се движиш напред”

“Винаги виждам към своята кариера и знам, че не се любувам, в случай че не надвивам. Няма по какъв начин да си благополучен, в случай че не побеждаваш. Винаги би трябвало да се движиш към идната цел. Няма смисъл да прекарваш и 10 минути в това да си трагичен. Просто преминаваш напред”, приключи Солскяер.
Премиър лийг 19 кръг, сряда 26 декември  Манчестър Юнайтед 3:1краен резулат  Хъдърсфийлд
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР