Временният директор на Националния исторически музей Бони Петрунова ще бъде

...
Временният директор на Националния исторически музей Бони Петрунова ще бъде
Коментари Харесай

Бони Петрунова е избрана за директор на Националния исторически музей

Временният шеф на Националния исторически музей Бони Петрунова ще бъде назначена на поста за непрекъснато, откакто е спечелила състезанието за позицията. Това потвърдиха от пресцентъра на Министерството на културата. По-рано през днешния ден министър Боил Банов заяви, че новият шеф на музея е определен, само че той не можел да го оповести, тъй като не бил подписал протокола от съвещанието на комисията.

Петрунова е предпочетена пред Вера Бонева от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ), като двете бяха единствените позволени до състезанието претенденти след пенсионирането на някогашния шеф Божидар Димитров, който малко преди този момент бе претендент в състезанието за поста, разгласен от служебния министър на културата Рашко Младенов. Процедурата обаче се забави, като Вера Бонева не получи задоволително точки от журито и не беше класирана.

Временно на поста бе назначена Бони Петрунова, която до тогава беше зам.-директор и началник на секцията по средновековна археология на Националния археологически институт с Музей към Българската академия на науките. Преди това тя и сегашния министър Боил Банов бяха заместник-министри на културата във втория мандат на Вежди Рашидов. В момента Рашидов е ръководител на комисията по културата в Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР