Временните комисии в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса и за Алексей

...
Временните комисии в парламента за Мартин Божанов-Нотариуса и за Алексей
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: ИТН иска да бъде създадена комисия за Алексей Петров

Временните комисии в Народното събрание за Мартин Божанов-Нотариуса и за Алексей Петров няма да бъдат обединени, въпреки че става дума за едно и също събитие – търговията на въздействие в правосъдната система. Това сподели депутатът от Има Такъв Народ Гроздан Караджов в ефира на „ Твоят ден “ по NOVA NEWS. Той добави, че от Има Такъв Народ желаят да бъде основана комисия за Алексей Петров, защото „ би трябвало да покажем по какъв начин в два идентични случая ръководещите работят с двоен критерий “. По негови думи единствената разлика с проблема с Нотариуса е, че „ единият е проектант на „ сглобката “.

„ Изведнъж депутатите от ръководещата „ сглобка “ вземат решение да основават комисия, която да проверява Нотариуса и неговата гибел. Целта на комисията е ПР, с който те би трябвало да покажат, че са антикорупционери и нямат нищо общо с тази скица за въздействие в правосъдната власт. Втората цел е казусът да се потули, тъй като нито една скица за пазаруване и пласиране на присъди и прокурорски постановления не се изчерпва единствено с медиатора. Той е единствено един бушон, който изгаря, когато стане неуместен “, съобщи Караждов.

По думите му тъкмо това се е случило с Мартин Божанов

„ Кои са неговите поръчители, притежателите на инфраструктурата за нерегламентирано въздействие в правосъдната система? Това са висши политици. Получава се по този начин, че тези политици вършат комисия, с която да проверяват личните си връзки и назначения в инфраструктура за корупция в правосъдната система. Комисията се прави единствено, с цел да се скрие истината “, съобщи депутатът.

Караджов сподели още, че Има Такъв Народ са „ за “ приемането ни в еврозоната и интеграцията ни в структурите на Европейски Съюз.

„ Но сме срещу това всякога, когато някой сложи въпроса за референдум, да се намират правни и житейски доводи той да не се организира или резултатите да не се признават “ добави депутатът.

 

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР