Временни забрани за корабоплаване и въздухоплаване ще бъдат въведени при

...
Временни забрани за корабоплаване и въздухоплаване ще бъдат въведени при
Коментари Харесай

Забрана за кораби и самолети край Шабла заради учебни стрелби

Временни забрани за мореплаване и въздухоплаване ще бъдат въведени при идните образователни стрелби в региона Шабла, оповестяват от регионалната администрация в Добрич като молят към жителите да лимитират пребиваването си в зоната.

Учебните стрелби с военни формирования ще се състоят през интервала 27-31 август за времето от 8.30 до 19.00 часа на зенитния полигон на Военновъздушните сили край Шабла и прилежащата акватория на Черно море. Резервният интервал за стрелбите е 3-5 септември.

През инструкции интервал над обитаемоте места, източно от Добрич, ще се правят полети с военни самолети и вертолети, някои от които на дребни височини. За сигурността по време на стрелбите ще се вкарат краткотрайни забрани за корабоплаването и въздухоплаването в морското и въздушното пространство, заключено сред линията на нос Карталборун /Дуранкулак/, нос Калиакра и линията, отстояща на 55 благи /110 километра/ паралелно на бреговата линия, и пространството на височина до 20 000 метра над морската повърхнина, показват от регионалната администрация. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР