Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин

...
Временни противоепидемични мерки са въведени на територията на Област Видин
Коментари Харесай

Видин върна мерките срещу COVID

Временни противоепидемични ограничения са въведени на територията на Област Видин до 26 август. В Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Св.Петка “ 10 са пациенти с COVID-19, сподели за Българска телеграфна агенция шефът на здравното заведение доктор Ивета Найденова. Състоянието им все още не е тежко. Тя посочи, че в последните няколко дни се усилва броят на постъпилите пациенти, инфектирани с Коронавирус -19, за които се постанова болнично лекуване.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31931
Увеличението на броя на заболелите наложило отварянето отпреди три дни на заразен бранш, в който да постъпят болните, само че това е за сметка на понижаване потенциала на отделението по Пулмология. Според доктор Найденова, сега във Видинска област публично по данни на Единния информативен портал инфектираните за последното денонощие с COVID-19 са 24, само че действително скритата заболеваемост е доста по-висока. Д-р Найденова добави, че незабавно здравното министерство и страната би трябвало да трансформират настоящите разпореждания, да дават безвъзмездни проби за коронавирус зараза на персоналните лекари и нормативно да решат въпросите със заплащането на коронавирус пътеките за тези здравни заведения, в които не действат инфекциозни отделения, а се употребява потенциалът, какъвто е случая във видинската болница.

Временните противоепидемични ограничения са въведени на територията на Област Видин със заповед на шефа на Регионалната здравна инспекция  доктор Венцислав Владински и са мощ от 29 юли до 26 август в това число, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мерките включват носене на защитна маска в лечебни заведения, аптеки, оптики, в профилираните институции за даване на обществени услуги и в обществените услуги от резидентен вид за деца и възрастни; наложително съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. на открити публични места, на които има скупчване на хора; постоянно проветряване и стерилизация на работните места; при опция и по преценка да се сътвори опция за работа в отдалечена форма, да се откри работно време с променливи граници или работа на смени; осъществяване на засилен утринен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични признаци за COVID-19, както и за други остри заразни заболявания. Носенето на маски не е наложително за деца до 6-годишна възраст, се прецизира в заповедта на шефа на РЗИ-Видин.

24 са новите случаи на инфектирани с COVID-19 пациенти в област Видин през последните 24 часа, 42-ма са ново инфектираните с област Монтана и най-вече -76 са в област Враца, сочат данните на Единния информативен портал. От началото на пандемията във Видинско са сложени 38 367 имунизационни дози, 17 350 лица са със приключен имунизационен курс, 7 792 -ма са с сложена бустерна доза и 538 лица имат и втора бустерна доза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР