Временната парламентарна комисия, която ще обсъждат предложението на управляващите за

...
Временната парламентарна комисия, която ще обсъждат предложението на управляващите за
Коментари Харесай

Първо заседание на конституционната комисия, експертен съвет ще ѝ помага

Временната парламентарна комисия, която ще разискват предлагането на ръководещите за на страната, се събра на първото си съвещание, съобщи БГНЕС.
Депутатите утвърдиха процедурни правила, по които да се управляват в своята работата и взеха решение към състава на комисията да бъде образуван експертен съвет от изтъкнати адвокати, които да ги подкрепят в прецизирането на текстовете.
„ Призовавам сътрудниците, които не вземат участие в състава на комисията да изпратят и предложат специалисти, които да вземат участие. Това не е конституцията на ГЕРБ, а конституцията на България. Колкото по-сериозно академично наличие има, толкоз по-ценен и значителен ще бъде дебатът “, настоя председателката.
Още при сформирането на комисията обаче Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи отхвърлиха да вземат участие в нея, а водачът на левицата намерено прикани всички съсловни организации да не откликват на поканите.
 Доц. Атанас Славов: Основната цел на ГЕРБ е да се задържи на власт, а не да промени Конституцията Доц. Атанас Славов: Основната цел на ГЕРБ е да се задържи на власт, а не да промени Конституцията
" Основният проблем на конституционния план на ГЕРБ е, че задачата е да се резервира властта по-дълго, а не да се вършат промени в Конституц...
„ Всеки, който държи на купата си и на знанията си не би се съобразил с партийната заръка “, разкритикува Десислава Атанасова държанието на опозицията. Според нея работата на депутатите би била надалеч по-пълноценна, в случай че се чуват и другите отзиви.
Освен народни представители, оферти за присъединяване в експертния съвет ще могат да вършат още неправителствените организации и академичната общественост. „ Колкото по-широк е форматът, колкото повече експертни отзиви има, без значение кой прави експертизите, ще бъде наслаждение да се работи “, счита Атанасова.
Комисията ще работи до 2 декември, а до тогава би трябвало да е подготвена с отчет.
Междувременно би трябвало да стане ясно и мнението на Венецианската комисия, в частта „ Съдебна власт “, от плана за нов главен закон, което няма обвързващо значение за страната ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР