Временната парламентарна комисия, която проучва всички факти и обстоятелства около

...
Временната парламентарна комисия, която проучва всички факти и обстоятелства около
Коментари Харесай

Градският прокурор на София отказа да се яви на изслушване пред парламентарната комисия за Нотариуса. Защо?

Временната парламентарна комисия, която изследва всички обстоятелства и условия към проблема с Мартин Божанов-Нотариуса , трябваше на днешното си съвещание да изслуша градския прокурор на София Илиана Кирилова . Половин час преди този момент обаче тя е изпратила писмо до ръководителя, с което уведомява депутатите, че няма да се яви пред тях и да отговори на многочислените им въпроси. 

В нейното писмо се показва, че тя била осведомена, че се водят няколко досъдебни производства , включително и такива, по които има привлечени обвинени. Има и обвинителен акт по едно от тях. За подхванатите дейности СГП била уведомила българската общност.

Кирилова била дала и в детайли изявление пред една медия и СГП вярвали, че българската публицистика е тази, която най-бързо стига до българските жители. Разкриването на други обстоятелства може да попречи на следствията – нещо, което като прокурор не можела да допусне

„ Доста необичайно е някой да смята, че може да доближи до българското общество с едно изявление. Трябва да има почитание посредством наличие и своевременна информация “ , показаха депутатите. 

„ Ние не ядем прокурори. Аз имах 9-10 въпроса към нея, на които желаех да получа отговор и не знам за какво не се яви. Разбирам, че в медиите ти задават въпроси, само че ние може би искахме да зададем разнообразни въпроси. Г-жа Кирилова употребява малката врата в прокуратурата за назначения. Избягвайки състезанието, тя е назначена по изключение. Оказва се, че 2/3 от магистратите в прокуратурата се назначават по този начин. Исках да я попитам дали е правилно, че е доста близка с Пепи Еврото. Тя е взела участие в следствието на КТБ. Много е забавно, че има 6 заместници и желаех да знам дали е правилно, че 4 са назначени по изключения. Единият е Иво Илиев от нейните заместници. Неговото име към този момент излезе в нашата комисия “ , сподели от своя страна Настимир Ананиев, който е измежду членовете на комисията. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР